1 post
Skip to main content

DK: Orbánék szándékosan nem fizetik ki a kórházak 105 milliárdos adósságát

2024. március 22.
Letenye Média

DK: Orbánék szándékosan nem fizetik ki a kórházak 105 milliárdos adósságát

"Dr. Komáromi Zoltán: Orbánék szándékosan nem fizetik ki a kórházak adósságát, hogy a magánegészségügybe tereljék a gürcölő magyarokat.

Pár hónap alatt idén már 105 milliárd forint adósság gyűlt össze a kórházakban, ami már többszöröse annak, mint ami pár éve decemberre összegyűlt. Mindez annak ellenére, hogy tavaly év végén Takács Péter egészségügyi államtitkár megígérte, hogy ki fogják fizetni az adósság egy részét.

nagykanizsa korhaz

Ezzel már ott tartunk, hogy az osztályok ötödét eszközhiány miatt függesztik fel, mert egyszerűen nem tudják működtetni őket.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány szándékosan nem segít a kórházaknak, hogy minél rosszabb állapotba kerüljön az állami egészségügy. A magánegészségügybe akarják terelni a betegeket, hogy a milliárdos elit még több pénzt tudjon kipréselni a már amúgy is hónapról hónapra élő gürcölő magyarokból.

Nem számít nekik, hogy a betegek életét veszélyeztetik a kórházak kivéreztetésével, ha nincsenek gyógyszerek, műszerek, nincs áram és kötszer, csak a pénz és a még nagyobb gazdagság.

Mi, DK-sok véget fogunk vetni ennek, vissza fogjuk venni a hazánkat Orbán milliárdosainak a zsebéből, és erős állami egészségügyet fogunk létrehozni!

Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk." - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken a Demokratikus Koalíció.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek