1 post
Skip to main content

Influenza - NNGYK: töb mint 55 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten

2024. február 29.
Letenye Média

Influenza - NNGYK: töb mint 55 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 55 100-an fordultak múlt héten orvoshoz influenzás tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.

Akut légúti fertőzés tüneteivel 286 ezren jelentkeztek orvosnál.

influenza

(A fotó illusztráció)

A 8. héten - február 19. és 25. között - az influenzás betegek 40,3 százaléka volt gyerek, 29,1 százaléka a 15-34 évesek, 22,5 százaléka a 35-59 évesek és 8,1 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az adatok szerint múlt héten az országban hét közigazgatási területen nőtt, tizenkét területen csökkent, és egy területen - Budapesten - nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Az írták: a vizsgált légúti mintákban az influenza pozitivitási arány 41,1 százalék, a SARS-CoV-2 pozitivitási arány 2,5 százalék volt.

A 8. héten akut légúti megbetegedés halmozódásáról hét jelentés érkezett hét területről, ezek Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye. A megbetegedések három óvodát, egy általános iskolát és három szociális intézményt érintettek.

Múlt héten 357 embert vettek fel kórházba súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 42-en szorultak intenzív ellátásra - írták. MTI


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek