1 post
Skip to main content

Donáth Anna: Minden nap tüntetni fogunk, amíg Novák Katalin le nem mond

2024. február 10.
Letenye Média

Donáth Anna: Minden nap tüntetni fogunk, amíg Novák Katalin le nem mond

Több mint 5 ezren gyűltek össze a Momentum Mozgalom pénteki tüntetésén a Sándor-palota előtt és követelték Novák Katalin lemondását.

A tüntetésen Donáth Anna, a Momentum elnöke anyaként arra kérte Novákot, hogy álljon ki, és adjon magyarázatot a történtekre.

Novak katalin koztarsasagi elnok 2024

(Novák Katalin köztársasági elnök Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában 2024. február 6-án. MTI/Bruzák Noémi)

Szerinte Nováknak le kéne mondania a döntése miatt.

Donáth Anna a beszéde végén bejelentette, hogy minden nap tüntetni fog a Momentum a Sándor-palota előtt, addig, ameddig Novák nem távozik posztjáról - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával a Momentum Mozgalom.

Donath Anna 2024

(Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője beszél a Momentum Mozgalom által szervezett tüntetésen a Sándor-palotánál 2024. február 9-én.A demonstrálók Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követelték, az ellen tiltakozva, hogy az államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt korábbi igazgatóhelyettesének. Követelték továbbá, hogy távozzon a közéletből Varga Judit, aki korábbi igazságügyi miniszterként ellenjegyezte a kegyelmet. MTI/Koszticsák Szilárd)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek