1 post
Skip to main content

24 kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter

2023. december 13.
Letenye Média

24 kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató - tájékoztatta a Belügyminisztérium szerdán az MTI-t.

Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket.

nagykanizsa korhaz 2

A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek - tették hozzá.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött - írták.

"Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el" - olvasható a Belügyminisztérium közleményében- közölte az állami hírügynökség.

Azt nem közölték, hogy pontosan melyik kórházak és intézetek igazgatóiról van szó.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek