1 post
Skip to main content

Viharos időjárásra készült a letenyei Mura Önkéntes Mentőcsoport

2023. október 24.
Letenye Média

Viharos időjárásra készült a letenyei Mura Önkéntes Mentőcsoport

A napokban rendszerben tartó gyakorlatot hajtott végre a Letenye járási rendeltetésű Mura Önkéntes Mentőcsoport.

A tagok azokra a rendkívüli, időjárással összefüggő elemi csapásokra, valamint az azzal járó kedvezőtlen viszonyokra készültek fel, melyek következtében veszélyhelyzetek alakulhatnak ki, és amelyek elhárítása, felszámolása ilyen esetben az ő feladatuk is lehet.

Letenye Mura Mentocsoport 2023

Letenye Mura Mentocsoport 2023 2

Az önkéntesek ezúttal két település (Letenye és Bázakerettye) három helyszínén dolgoztak. A húsz fős csoport már elszáradt, vagy a közelmúlt viharai által megtépázott, veszélyessé vált fákat távolított el, elsősorban olyan helyekről, ahol azok emberi javakban, életekben is kárt tehettek volna.

A rendszerben tartó gyakorlat egyik elemeként befogadóhely berendezését is elvégezték, melyet úgy alakítottak ki, hogy az hideg időjárás esetén melegedőhely funkciót is ellásson.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ilyen, és ehhez hasonló gyakorlatok célja az értékteremtés is, mely ezúttal is a vármegyei Polgári Védelmi Szövetség anyagi támogatásával valósult meg.

A gyakorlatot Letenye Járás Helyi Védelmi Bizottságának katasztrófavédelmi elnökhelyettese, Németh István tűzoltó ezredes „megfeleltre” értékelte.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (ZVKI) nevében köszönjük az önkéntesek munkáját, amelyhez további sok sikert, erőt, egészséget kívánunk! - közölte honlapján kedden a ZVKI.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek