1 post
Skip to main content

Árvíz a Murán: útzár Murarátkánál, védekeznek Muraszemenyén, Molnáriban és Tótszerdahelyen

2023. augusztus 06.
Letenye Média

Árvíz a Murán: útzár Murarátkánál, védekeznek Muraszemenyén, Molnáriban és Tótszerdahelyen

Murarátkánál a Mura áradása miatt a település közötti összekötő utat lezárták, az átkötő úton már megjelent az ár. A falut egy végig aszfaltozott hegyi úton, vagy az M70-es autópályán lehet elkerülni.

mura arviz utlezaras muraratka 2023

mura arviz utlezaras muraratka 2023 2

"Tisztelt Murarátkai Lakosok! Murarátkán átutazók!
Tájékoztatom Önöket, hogy a Murán várható magasabb vízállás miatt a két településrész közötti útszakasz lezárásra kerül.
Egyenlőre nem rendeltek el részünkre olyan készültséget, hogy esetleg részt kellene vennünk homokzsákolásban, vagy kármegelőzésben.
Kérem az információkat szíveskedjenek megosztani azokkal is, akik nem rendelkeznek internetes eléréssel, hogy az információ minél előbb eljusson részükre is.
Kérem szíves megértésüket és türelmüket." - közölte Facebook oldalán vasárnap délelőtt Gyergyák Zoltán Murarátka polgármestere.

(Fotók: útlezárás Murarátkán)

mura arviz utlezaras muraratka 2023 4

mura arviz utlezaras muraratka 2023 3

Muraszemenyén házakat kell védeni, nyúlgát is készül.

Vasárnap délelőtt megkezdődött a védekezés a Murán. Muraszemenyén mások mellett a Mura Járási Mentőcsoport, a Letenye ÖTE, a muraszemenyei települési önkéntes mentőcsoport tagjai, valamint bázakerettyei és a Mura térségi önkéntesek, összesen negyvenen védekeznek.

Három házat homokzsákokkal körbevédtek, egy embernek a felgyülemlett víz miatt el kellett hagynia otthonát. A védekezést folyamatos szivattyúzással segítik, és jelenleg nyúlgát építésével igyekeznek megállítani a vizet a helyi Ady Endre utcában. Hasonló munkálatokra Molnáriban és Tótszerdahelyen is szükség lehet - tudatta honlapján vasárnap a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Jelenleg (vasárnap délután 15 órakor) a Mura vízállása Letenyénél 495 cm, így elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget. Fotóinkat és a videót az áradó Muráról vasárnap kora délután készítettük a régi letenyei magyar-horvát határátkelőhelynél.

mura arviz 2023 augusztus

mura arviz 2023 augusztus 2

mura arviz 2023 augusztus 3

mura arviz 2023 augusztus 4


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek