1 post
Skip to main content

Árad a Mura

2023. augusztus 05.
Letenye Média

Árad a Mura

TOVÁBBRA IS ELSŐFOKÚ KÉSZÜLTSÉG VAN A MURA-FOLYÓ LETENYEI SZAKASZÁN, MA TOVÁBBI ESŐK, ZIVATAROK VÁRHATÓK A TÉRSÉGBEN.

Továbbra is áradnak a folyók, patakok az ország nyugati részében, Vas, valamint Zala vármegyékben. Vas vármegyében egyenlőre kritikusabb a helyzet, mint Zalában. Több út lezárásra került Körmend és Csákánydoroszló környékén.

A Mura-folyó vízállása Letenyénél ma délelőtt 9:30 órakor meghaladta a 330 cm-t, mely továbbra is elsőfokú készültséget jelent. Hamarosan másodfokú készültség lesz érvényben. A folyó a medréből enyhén kilépett.

mura arviz 2023

(Fotó: archív: a Mura Letenyénél májusban is kilépett a medréből)

A további rendkívüli események (heves esőzések, a környező országokban a víz- és folyószabályozás, zöldár, árhullám levonulása, vízgyűjtő területek helyzete) bekövetkezése miatt hétfőig várhatóan a harmadfokú készültséget is eléri a Mura-folyó vízszintje Letenyénél, de az sem kizárt, hogy megdől a 2014. szeptemberi vízoszlop magassága.

Lakott területeket egyenlőre nem veszélyeztet a folyó áradása Letenyén, a Béci-patak reméljük nem duzzad vissza a lakott területi, belterületi szakaszokon. A talajvíz sem okoz nagy területen kritikus problémát a városban, csak lokálisan jelent meg a kertekben.

Pontos információk, vízállások a vízügyi igazgatóság hivatalos honlapjáról tölthetők le: https://www.vizugy.hu/?mapModule=OpVizallas...

Kérem, tájékozódjanak folyamatosan! Nagyon sok fényképfelvétel, komment, videofelvételek érhetőek el a közösségi oldalakon. Ha útnak indulnak más vármegyékbe, vagy külföldre, főként Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba, akkor tájékozódjanak az útvonalról, esetlek éljenek a konzuli védelem lehetőségével a "Konzinfo Utazom" konzuli szolgálat applikáció telepítésével! - közölte Facebook oldalán szombaton Farkas Szilárd letenyei polgármester.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek