1 post
Skip to main content

Tompos Márton: Rogán államtitkárának a testvéréhez tartozik az illegális zalai (zajdai) gumilerakat

2023. július 06.
Letenye Média

Tompos Márton: Rogán államtitkárának a testvéréhez tartozik az illegális zalai (zajdai) gumilerakat

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese szerdán délelőtt számolt be róla, hogy a Zala megyei Zajdán több ezer tonnányi gyúlékony abroncs hulladék áll gazdátlanul a volt laktanya területén.

A Momentum politikusának legújabb videójából kiderül, hogy a kivételes környezetszennyezésért Rogán Antal államtitkárának a testvére felelős.

zajda laktanya illegalis gumislerakat 2023

(Fotó: Tompos Márton - Facebook)

A videóban Tompos az interneten elérhető cégadatok alapján mutatja meg, hogy hogyan kötődik a lerakó dr. Benkő Tamás János – közigazgatási államtitkár – testvéréhez, és kiemeli, hogy nem ez az egyetlen gumilerakata az államtitkár családjának.

"Azt látjuk, hogy van az országban több ilyen lerakat, odahozzák Ausztriából a gumikat, majd otthagyják. A környezetvédelmi hatóságok pedig ott állnak, hogy ez van, nincs pénz az elszállításra. Ez a cég pedig egyértelműen Benkő államtitkárhoz kötődik, úgyhogy meg fogom kérdezni tőle, hogy itt mégis mi a terv" – mondja a videóban Tompos.

A Momentum politikusa egy korábbi posztjában azt is megmutatta, hogy a zajdai illegális lerakó akkora, hogy az az űrből is látszik - tájékoztatta az MTI Országos Sajtószolgálatát szerdán a Momentum Mozgalom.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek