1 post
Skip to main content

Letenyei, kistolmácsi, murarátkai iparosok munkáját ismerték el

2023. május 26.
Letenye Média

Letenyei, kistolmácsi, murarátkai iparosok munkáját ismerték el

A közelmúltban (május 19-én) Kistolmácson tartotta kihelyezett küldöttgyűlését az Ipartestületek Zala Megyei Szövetsége.

"Manapság is rendkívül fontos a szakmák szeretete és a szaktudás átadása, hiszen folyamatosan csökken azoknak a fiataloknak száma, akik a szakmunkát jelölték meg életcélként, megélhetésük lehetséges forrásaként. Ezzel a helyzettel egykori munkaerőpiacért felelős államtitkárként is szembesültem, így tudom, hogy milyen problémák feszítik a kisiparosok világát.

Letenye ipartestulet 2023

(A kitüntetettek, b-j Birkás Zoltán egykori lakatos, ma Kistolmács polgármestere, Boa Endre, egykori kőműves, ma faszobrász, népi iparművész (Letenye), Gregorovics József autószerelő-mester (Letenye) és Cséplő Tamás, egykori karosszérialakatos, ma autómentő, (gépi földmunkák) vállalkozó (Murarátka), akik 40 éve kezdték meg iparosi tevékenyésüket. Hátsó sor: Vörös Béla, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke, Nádler József, Cseresnyés Péter és Németh László)

Mindezek ellenére az iparos-társadalmat kötelességtudat és szakmai tisztelet jellemzi, illetve a mindennapok során rendkívül komoly szolgáltatási tevékenységet végeznek, ami önmagában is tiszteletet érdemel.

A küldöttgyűlésen kitüntetések is átadásra kerültek, amelyeket olyan szakemberek vehettek át, akik négy évtizede végzik sikeresen kisiparosi vállalkozói tevékenységüket. " - közölte Facebook oldalán pénteken Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. (Fotó: Cseresnyés Péter - Facebook)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek