1 post
Skip to main content

Kiderült, hogy egy 15 éves gyerek miatt voltak bombariadók a zalaegerszegi középiskolákban

2023. március 14.
Letenye Média

Kiderült, hogy egy 15 éves gyerek miatt voltak bombariadók a zalaegerszegi középiskolákban

"Kedves Zalaegerszegiek!
Február 7-én, február 27-én és március 3-án fenyegető emailt kapott nyolc állami fenntartású iskola.
Az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe és óvodákba egyszer sem érkezett ilyen tartalmú email.
 
Az érintett épületeket szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószert kereső kutyák segítségével a rendőrség mindhárom alkalommal átvizsgálta, de ahogy várható volt, nem találtak semmit.
 
zalaegerszeg bombariado 2023
(Fotó: archív. Rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást. MTI/Katona Tibor)
 
Közben a nyomozást nagy erőkkel folytatták a rendőrök, a szakszolgálatok és az informatikai szervek.
 
A mai napon a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eredményeként elfogtak és kihallgattak egy gyanúsítottat, aki a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte.
 
Egyelőre annyi információ osztható meg, hogy a gyanúsított az egyik helyi középiskola 15 éves diákja. Az elvégzett házkutatás során a felhasznált informatikai eszközöket lefoglalta a rendőrség.
 
Nagyon sajnálom, hogy egy tanuló ilyen tettre vetemedett és ezzel félelmet keltett a diákok, a családok és a pedagógusok körében, továbbá több oktatási napot is tönkretett. Ugyanakkor jó jel, hogy a rendőrség és a szakszolgálatok bármilyen hasonló esetben is képesek viszonylag gyorsan felderíteni az elkövető személyét.
 
zalaegerszeg bombafenyegetes 2023
 
(Március 3-án ezt az emailt küldték a zalaegerszegi középiskoláknak)
 
Azok, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak.
 
Innentől kezdve a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja tovább a nyomozást a 15 éves fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az ügyészség és a bíróság feladata lesz az ügy lezárása, az iskoláink közösségei pedig visszatérhetnek a békés hétköznapok rendjébe." - közölte Facebook oldalán kedden Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester.

Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek