1 post
Skip to main content

Már harmadszor kaptak bombafenyegetést zalaegerszegi iskolák

2023. március 03.
Letenye Média

Már harmadszor kaptak bombafenyegetést zalaegerszegi iskolák

Immár harmadik alkalommal fenyegettek meg robbanóeszközzel zalaegerszegi iskolákat, a legutóbbi fenyegetés pénteken délelőtt érkezett.

Az e-mail-ben érkezett fenyegetés nyolc zalaegerszegi középiskolát érintett.

zalaegerszeg bombafenyegetes

(Fotó: archív. Rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást. MTI/Katona Tibor)

Az üggyel kapcsolatban levelet írtunk a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak, ahonnan az alábbi választ kaptuk.

"A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. március 3-án 8 óra körül bejelentés érkezett arról, hogy Zalaegerszegen nyolc oktatási intézmény email üzenetet kapott, hogy bomba van az épületben.

A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak, és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutya segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán van folyamatban nyomozás közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben.

A nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat nem áll módunkban adni - írta a Letenye Médiának Sznopek Veronika rendőr őrnagy, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere az üggyel kapcsolatban Facebook oldalán azt közölte:

"Ma délelőtt a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a néhány héttel ezelőtti és a hétfői eset után ma is fenyegető emailt kapott ugyanaz a nyolc állami fenntartású iskola.
Az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe és óvodákba most sem érkezett ilyen tartalmú email.
Az érintett állami intézményeket – ahogy február 7-én és február 27-én is - szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószert kereső kutyák segítségével a rendőrség átvizsgálta.
Mintha nem lenne elég baj az oktatás rendjének megzavarása, sajnos olyan hazug pletykák is elkezdtek terjedni, hogy az egyik technikumban találtak valamit a szakemberek.
Ez hazugság!
A Zala Megyei Rendőrfőkapitányság megerősítette, hogy egyetlen egy iskolában sem találtak semmit a szakemberek és határozottan kérik, hogy rémhíreket senki ne terjesszen!
Mélységesen elítéljük az ilyen fenyegetőzést, hiszen a gyermekek, a családok, a pedagógusok körében egyrészt félelmet kelt, másrészt tönkre tesz egy teljes oktatási napot.
A nyomozást nem helyben végzik, az üggyel a szakszolgálatok foglalkoznak, azonban az elkövető virtuális magánhálózatot (VPN) használ több országon átvezetett levelezéssel, így ezt nem egyszerű felderíteni.
Reméljük, hogy végül mégis sikerül beazonosítani az elkövető személyét és példás büntetésben fog részesülni." - írta közösségi oldalán a városvezető.

Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek