1 post
Skip to main content

Horvát delegáció Kistolmácson

2023. február 24.
Letenye Média

Horvát delegáció Kistolmácson

(x) A magyar projektcsapat munkatársai Letenyén, majd Kistolmácson fogadták a horvát delegációt 2023. február 23-án az Aqua Adventures című projekt keretében megrendezésre kerülő szakmai egyeztetésen.

kistolmacs aqua adventures 2023

Prelog és Kistolmács közös együttműködése révén egy turisztikai beruházás valósul meg: a kistolmácsi- tó melletti zöld öveztet kihasználva Szabadidő Központ épül, mely elsősorban gyerek táborok, sport rendezvények és készség fejlesztő foglalkozások megtartásra lesz alkalmas. A tábor területén 4 jurta került felállításra, ezen kívül egy fedett térrel rendelkező fő épület és konténerekből összeállított foglalkoztató helyiségek találhatóak.

A megbeszélés során Birkás Zoltán – Kistolmács polgármestere – köszöntötte a résztvevőket és bemutatásra kerültek a projektben elért eredmények és megvalósított tevékenységek, melyek hozzájárulnak a határmenti területek fejlesztéséhez és a magyar-horvát kapcsolatok erősítéséhez.

kistolmacs aqua adventures 2023 2

A 28 hónapos megvalósítási időt felölelő projekt záró eseményére 2023. február 28-án kerül sor Prelog városában, ahol szélesebb körben is lehetősége lesz a projektteam tagjainak népszerűsíteni a turisztikai fejlesztést és egyeztetni a jövőbeni közös projekt ötletekről.

Az Aqua Adventures című projekt az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 és a Magyar Állam támogatásával valósul meg.

aqua adventures logo

magyarorszag horvatorszag hataron atnyulo egyutmukodesi program

egy hataron atnyulo regi ahol a folyok osszekotnek nem elvalasztanak

interreg europai regionalis fejlesztesi alap


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek