1 post
Skip to main content

Megszületett az ítélet a zalai kocsmai tragédia ügyében

2023. február 22.
Letenye Média

Megszületett az ítélet a zalai kocsmai tragédia ügyében

A Zalaegerszegi Törvényszék ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki a vita hevében meglökte ismerősét, aki leesett a lépcsőn, az így elszenvedett sérülések következtében pedig elhunyt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. december 17-én az esti órákban ismerőseivel egy zalai település presszójában italozott, ahol az ittas állapotban lévő sértett hangoskodott, kellemetlenül viselkedett, zavarta a helyiségben lévőket.

rendorseg fenyhid

A férfi odament az egyik asztaltársasághoz és az ott ülő falubelijét barátságukra hivatkozva ölelgetni kezdte. A férfi elzavarta, amire a sértett megpróbálta megütni, de válaszul a férfi visszaütött. Mielőtt komolyabban összeverekedhettek volna, a kocsmában lévők szétválasztották őket.

Ezt követően a sértett a presszó pinceajtajának közelében lévő, négy – kőlapokkal fedett – lépcsőfokból álló lépcsősor tetején megállt és tovább hangoskodott. Erre a vádlott felállt az asztalától, lendületesen a sértett felé indult, felszólította, hogy nyugodjon le, menjen haza, majd megütötte. Ennek hatására a sértett a lépcső tetejéről hanyatt esett, a feje a padlóhoz csapódott és elvesztette az eszméletét.

A kiérkező mentők koponyatöréssel és egyéb sérülésekkel kórházba szállították, ahol megműtötték, de 6 nap múlva életét vesztette.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki halált okozó testi sértés bűntettében. A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, kifogástalan életvitelét, míg kisebb nyomatékkal vette figyelembe az ittas állapotban történő elkövetést. Emiatt a vádlottat 3 év börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és a védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek - tudatta honlapunkkal Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Az eset a Zala vármegyei Csatáron történt.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek