1 post
Skip to main content

A TEK fogott el Zalaegerszegen egy lövöldözőt

2023. február 20.
Letenye Média

A TEK fogott el Zalaegerszegen egy lövöldözőt

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vitték ki társasházi lakásából hétfőn azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott - közölte a police.hu oldalon a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK).

A rendőrségre nem sokkal fél 12 előtt érkezett bejelentés, hogy egy zalaegerszegi társasházban egy férfi több lövést is leadott. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy valós a bejelentés, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a TEK munkatársainak segítségét kérték.

zalaegerszeg tek lovoldozes 2023

zalegerszeg tek lovoldozes 2023 2

(A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor)

A rendőrök felszólításának eleget téve a férfi önként nyitott ajtót. A lakás átvizsgálásakor két - valószínűsíthetően - gáz-riasztó fegyvert találtak. Az esettel összefüggésben senki nem sérült meg.

A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene eljárás.

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a hétfőn elfogott lövöldöző azonos azzal a 45 éves férfival, aki ellen néhány nappal ezelőtt rongálás miatt indult büntetőeljárás.

A zalai rendőrség akkori híre szerint a férfi február 14-én hajnalban társasházi lakásának ablakából több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott. Azt a magyarázatot adta, hogy ideges volt, és így vezette le a feszültségét - közölte az állami hírszolgálat (MTI).


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek