1 post
Skip to main content

Tiszta Chicago: titkos játékbarlangok Zalaegerszegen

2023. február 18.
Letenye Média

Tiszta Chicago: titkos játékbarlangok Zalaegerszegen

Egy 1972-ben született zalaegerszegi férfi, az I. rendű vádlott ügyvezetése alatt álló Kft. üzemeltetett egy zalaegerszegi presszót. A 2019. augusztus 31-én történt rendőri intézkedést megelőző, legalább 2018. októberétől tartó időszakban, a presszó pincehelyiségében - mely egy padlóba épített, rejtett, járólappal fedett, elektronikus nyitószerkezettel ellátott csapóajtón keresztül, létra segítségével volt megközelíthető –, az ott található 3 db pénznyerő automatát a presszó vendégei rendszeresen igénybe vették szerencsejáték folytatása céljából.
A szerencsejáték rendszeres szervezését, lebonyolítását ismeretlen személy végezte, melyhez I. rendű vádlott a pincehelyiséget, és a pénznyerő automatákat bocsátotta rendelkezésre. A gépek működtetéséhez, a szerencsejáték szervezéséhez presszóban sem a Kft.-nek, sem az I. rendű vádlottnak, sem más személynek nem volt engedélye.

szerencsejatek

Az I. rendű vádlott ügyvezetése alatt álló másik Kft. üzemeltetett egy zalaegerszegi másik presszót. A 2021. január 28-án történt rendőri intézkedést megelőző pontosan meg nem határozható - de legalább 2019. év vége óta tartó – időszakban, a presszó vendégtere melletti, de a presszóhoz tartozó – kóddal nyitható mágneszárral ellátott ajtóval elzárt – helyiségben, az ott található 4 db pénznyerő automatát a vendéglátóhely vendégei rendszeresen igénybe vették szerencsejáték céljából. A szerencsejáték rendszeres szervezését, lebonyolítását ismeretlen személy végezte, melyhez I. rendű vádlott a helyiséget, és a pénznyerő automatákat rendelkezésre bocsátotta.
A gépek működtetéséhez, a szerencsejáték szervezéséhez sem a Kft.-nek, sem az I.r. vádlottnak, sem más személynek nem volt engedélye.

Az I.rendű vádlott a tényleges tartózkodási helyéül szolgáló Zalaegerszeg, Gasparich utcai ingatlan lakóterében tartott a 2021. január 28-án megtartott rendőri intézkedésig 1 db ME 38 Magnum-4R típusú, 4 mm Randz. Lang (4 mm Flobert Long) kaliberjelű, német származású 9 lövetű, biztosító nélküli forgópisztolyt, amely lőfegyvernek minősül.

zala megye fegyver

Egy 1964-ben született zalaegerszegi férfi, a II. rendű vádlott a tényleges tartózkodási helyéül szolgáló Zalaegerszeg, Landorhegyi úti lakás lakóterében tartott a 2021. január 28-án megtartott rendőri intézkedésig 1 db JW 20 típusú, .22 Long Rifle kaliberjelű, öntöltő rendszerű, tusatáras, biztosítóval ellátott, kínai gyártmányú kispuskát, mely lőfegyvernek minősül, valamint a hozzá tartozó 6 db .22 Long Rifle kaliberjelű, „REX” márkajelzésű, cseh gyártmányú céllövő töltényt, melyek lőszernek minősülnek.
Az I. rendű vádlott által tartott lőfegyver, valamint a a II. rendű vádlott által tartott lőfegyver és lőszerek tartása hatósági engedélyhez kötött, azonban ilyen engedéllyel az I. rendű és II. rendű vádlottak nem rendelkeztek

Az ügyekben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség az I.r. vádlott ellen lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette valamint tiltott szerencsejáték szervezésének bűntette, a II.r vádlott ellen lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Vármegyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (Fotók: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek