1 post
Skip to main content

Határokon átnyúló tanulmányi kirándulás

2023. február 14.
Letenye Média

Határokon átnyúló tanulmányi kirándulás

(x) Az Aqua Adventures című projekt egyik fontos eleme – ami hozzájárul a magyar-horvát kapcsolatok ápolásához – a 2 napos szakmai tanulmányi kirándulás, melyre 2023. február 9-10-én került sor. A bevont 19 résztvevőnek lehetősége nyílt megismerkedni a magyar-osztrák-szlovén határ régióval és a szomszédos országok jó gyakorlataival a turisztika területén.

szentgotthard cisztercita kolostor

szentgotthard cisztercita kolostor 2

A magyar és horvát kollégák ellátogattak a szentgotthárdi cisztercita kolostorba, ahol a MURABA Európai Területi Társulás igazgatója – Papp Bálint – bemutatta a magyar-szlovén fejlesztéseket és megosztotta tapasztalatait a határon átnyúló kooperációkról. Az utazás következő állomása az Őrségi Nemzeti Park volt, ahol a régmúltú kovács és agyagozás mesterségeivel találkozhattak a résztvevők. A második nap folyamán a kiránduló csoport Stájerország felé vette az irányt: vezetett túra keretében a Lurgotte barlangot tekintették meg, és nap zárásaként a Zotter Csokoládé manufaktúra üzemlátogatásán közelebbről megismerkedtek az osztrák vállalkozással.

agyagozas

A két nap folyamán négy különböző kultúra találkozott: magyar, horvát, szlovén és osztrák, mely során szerzett tapasztalatok, élmények ötletalapot képeznek a jövőbeli közös projektötletek kidolgozásához.

Az Aqua Adventures című projekt az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében és a Magyar Állam hazai társfinanszírozásával valósul meg.

aqua adventures logo

magyarorszag horvatorszag hataron atnyulo egyutmukodesi program

egy hataron atnyulo regi ahol a folyok osszekotnek nem elvalasztanak

interreg europai regionalis fejlesztesi alap


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek