1 post
Skip to main content

Határon átnyúló kirándulások az Aqua Adventures projektben

2023. február 03.
Letenye Média

Határon átnyúló kirándulások az Aqua Adventures projektben

(x) Az Aqua Adventures című projekt keretében magyar és horvát gyerekeknek nyílik lehetősége egy napos, két napos, és öt napos kirándulásokon részt venni.
Az első rendezvényre 2023. január 27-én került sor. A projektbe bevont általános iskolás diákok elutaztak a prelogi múzeumba, ahol a határvidék történelmi ereklyéit, megmentett értékeit tekintették meg, illetve a nevezetességek közül a helyi templomba látogattak el. A kirándulás második felében aktív sportprogramokon próbálhatták ki magukat a gyerekek.

aqua adventures projekt 2023

A februári hónapra számos színes programot állítottak össze a szervezők, melyekre a határ mentén élő gyerekek nagy létszámban jelentkeztek, mint például: muraközi természet-látogatóközpont, draskoveci és prelogi karnevál, hagyományőrző kézműves foglalkozás, rajzkiállítás egybekötve kistolmácsi mini túravezető tanfolyammal, sport és egyéb készségfejlesztő programok.

A rendezvénysorozat erősíti a magyar-horvát kapcsolatokat a fiatalabb nemzedék körében, illetve az Aqua Adventures projekt hozzájárul a határmenti kapcsolatok ápolásához, közös turisztikai fejlesztésekhez és a muramenti táj adta természeti és kulturális értékeinek a megóvásához.

aqua adventures projekt 2023 2

További információkért keressék fel a projekt weboldalát: https://www.aqua-adventures.eu/ru vagy kövessenek Bennünket a Facebookon: https://www.facebook.com/Aqua-Adventures-107860074707212

A projekt az Interreg V-A Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködés Program 2014-2020 támogatásával, illetve a Magyar Állam hazai társfinanszírozásával valósul meg.

aqua adventures logo

magyarorszag horvatorszag hataron atnyulo egyutmukodesi program

egy hataron atnyulo regi ahol a folyok osszekotnek nem elvalasztanak

interreg europai regionalis fejlesztesi alap


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek