1 post
Skip to main content

Milliárdos fejlesztés Lentiben

2022. december 18.
Letenye Média

Milliárdos fejlesztés Lentiben

Lenti belterületét és déli részét összekötve fejeződött be csaknem 1,1 milliárd forintból a zöld város program beruházása - tájékoztatta a zalai település önkormányzata az MTI-t.

Az önkormányzat és a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciumában, a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával készült el a beruházás. Új pihenő-szabadidős övezetet alakítottak ki, bővítették a kereskedelmi és a szolgáltatások kínálatát, valamint átalakították az üdülőövezet és a belváros kapcsolatát, javítva ezzel a kerékpározás feltételeit is.

Közölték, "kortárs közparkot" alakítottak ki az egykori temető helyén, továbbá "komfortponttal", vagyis kiszolgáló létesítménnyel sportpályákat és játszótereket építettek.
A fejlesztési területeket összekötő utak, így a Táncsics Mihály utca és a termálvízcsatorna környékének rendezése mellett megújították a zöldterületeket, a pihenő-szabadidős létesítmények megközelítését segítve pedig új parkolókat alakítottak ki a Zala megye nyugati részén fekvő városban - tudatta vasárnap az állami hírszolgálat
. (Fotó: YouTube)

lenti fejlesztes


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek