1 post
Skip to main content

Kiváló a vízminősége a zalai természetes fürdőhelyeknek

2024. június 21.
Letenye Média

Kiváló a vízminősége a zalai természetes fürdőhelyeknek

Zalában mind a 16, engedéllyel rendelkező, természetes fürdőhelyen kialakított strand vízvizsgálati eredménye kiváló, sehol nem merült fel probléma a vízminőséggel kapcsolatban - tájékoztatta a Zala Vármegyei Kormányhivatal pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a fürdőhelyek közegészségügyi, járványügyi ellenőrzése folyamatos, a fürdővíz használatára vonatkozó engedélyezési eljárásokat a zalai kormányhivatal népegészségügyi főosztálya idén is lefolytatta. Probléma sehol nem merült fel, fürdési tilalmat sehol nem kellett elrendelni.

Kistolmacs to szabadstrand 2024

(A Kistolmácsi-tó vízminősége is kiváló, alkalmas a fürdőzésre)

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a pihenőhely nagyságára, tisztaságára, rendezettségére, parkosítására, továbbá az öltözőhelyek és illemhelyek meglétére és állapotára, valamint az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására is.

Mind az üzemeltetőkkel, mind pedig a mintavételt végző laboratóriumokkal folyamatos a kapcsolattartás, az információcsere az üzemeltetés biztonsága érdekében.

A fürdővíz minőségének negatív irányba történő változása vagy szabálytalanság észlelése esetén - a fürdőzők egészsége érdekében - a népegészségügyi főosztály azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket.

A természetes fürdőhelyek felkészültek az idei szezonra, az üzemeltetők fokozott figyelmet fordítanak a járványügyi és higiénés előírások, útmutatások, a fürdőzőkre vonatkozó magatartási szabályozók, előírások meglétére, a fertőtlenítésre, illetve a fürdőzők tájékoztatására.

Zalában összesen 16, engedéllyel rendelkező strand várja természetes fürdőhelyeken a felfrissülni vágyókat, ebből 11 a Balaton partján található, Balatongyörökön és Gyenesdiáson kettő-kettő, Vonyarcvashegyen egy, Keszthelyen pedig hat strand.

Mindezeken felül Hévízen, Zalalövőn, Kistolmácson és Kustánszegen lehet természetes tavakban fürdeni, továbbá a zalaegerszegi Gébárti-tónál, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően pozitívan változott a vízminőség - közölte pénteken az állami hírszolgálat.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek