1 post
Skip to main content

KutyaJó Kalandok Családi Nap június 15-én (szombaton) Zalaegerszegen

2024. június 12.
Letenye Média

KutyaJó Kalandok Családi Nap június 15-én (szombaton) Zalaegerszegen

A Zalai Kutyabarátok Egyesülete 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a felelős állattartást elősegítse, illetve segítse a kutyatartókat a kutya helyének megtalálásában a 21. századi ember életében és a társadalomban. Ennek érdekében széles spektrumú oktatást, tanfolyamokat szervez a családi kutyatartók számára, kezdve a kutyaválasztási tanácsadástól, a kutyaovin, kölyökkutya-tanfolyamon keresztül a haladó foglalkozásokig.

Tesco – Ön választ mi segítünk

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 176 civil szervezetének összesen 42 000 000 forintot adományozott, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket.

A program két fordulóból áll az első fordulóban a benyújtott pályázatok szakmai bírálaton esnek át, majd a körzetenként legjobbnak ítélt 3-3 civil szervezet programja jut be az áruházi szavazás fordulójába. A közönségszavazáson egyesületünk a legtöbb szavazattal 400.000 forint támogatást nyert el.

A KutyaJó Kalandok Programsorozat első születésnapja alkalmából nyílt meg először 2019 márciusában a KutyaJó Kalandok Élménypark, melyet a Tesco – Ön választ mi segítünk pályázata során nyert forrásból 2020 óta bővített tartalommal és eszközparkkal nyitottunk meg. Idén 2024-ben pedig immár hagyományosan szerveztük meg újra családi nap formájában, ezúttal ismét tovább bővítve olyan helyi vállalkozások bevonásával, akik a térségben a családok számára nyújtanak szolgáltatásokat.

Az elmúlt évek látogatottsága és visszajelzései alapján a programra egyre nagyobb igény mutatkozik, a családok vágynak a szabadtéri, minőségi programlehetőségekre, ahol közös időt tölthetnek el.

Zalai Kutyabaratok Egyesulete 2024 junius

(Fotó: Zalai Kutyasuli Terápiás Kutyái - Facebook)

Programok

10:00- Interaktív, zenés megnyitó - Zalai Kutyabarátok Egyesület, terápiás kutyái és felvezetői

10:15 Megnyitó, köszöntők

Tolnai Tímea Zalai Kutyabarátok Egyesület, terápiás kutya felvezető, pályázatért felelős személy

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg MJV polgármestere

Nagy-Balázs László, Zalaegerszeg Tesco áruház vezetője

10:15-tól Élményállomások, családi programok

12:00-12:30 Interaktív zenei játszótér – Kis Hétrét Együttes

12:30-12:45 Tombolasorsolás és ajándékozás

13:00 Rendezvény zárása

A helyszínre érkező családokat izgalmas élmény-állomások várják terápiás kutyák  közreműködésével. Az állomásokon különböző ügyességet, együttműködést igénylő feladatokat kell megoldania a családoknak.

Zalai Kutyabaratok Egyesulete 2024 junius 2

(Fotó: Zalai Kutyasuli Terápiás Kutyái - Facebook)

EGYÉB INFORMÁCIÓK RÓLUNK

Terápiás csoport

2016 óta terápiás kutyás tevékenységgel is bővült az egyesület tevékenységköre. A Zalai Kutyabarátok Egyesületének Terápiás csoportjában tizenöt tanúsítvánnyal rendelkező terápiás kutya tevékenykedik felvezetőikkel: Agg Viktória – Szofi és Ella, Ambrózy Anikó – Amy, Fülöp Zoltán – Maja, Gróf Krisztián – Blanka, Gróf Alexandra – Blade, Kajári Attila – Elza, Dr. Nagy Erzsébet – Andi, Barnus, Borcsa, Nagy Kata – Zara, Lakshmi, Schné Tamásné Tóth Mária – Zsuzska és Tolnai Tímea – Zserbó és Mangó.

Terápiás tanulókutyák: Gróf Alexandra – Hangya, Gróf Krisztián – Gwendolin, Kósa Rita Zsófia – Csücsök, Nagypál - Nyakas Szilvia - Mazsola

Nyugdíjazott párosok: Szécsi Lászlóné – Pedro, Deutschné Lang Erika: Pite

Elhunyt terápiás kutyák: Barnabás, Maros

Egyesületünk több mint 30 Zala vármegyei bentlakásos, köznevelési- és közoktatási intézménnyel, egyesülettel és civil szervezettel áll együttműködésben. A terápiás csoport meghatározott heti óraszámban tart állatasszisztált foglalkozásokat pedagógiai kísérővel, az több intézményben pl.: Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézménye, Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza, Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és EGYMI Intézmény, Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályának rehabilitációs részlege (részletes lista megtalálható itt).

Amiben egyedülállóak vagyunk:

A Zalai Kutyabarátok Egyesület Terápiás csoportjából Tolnai Tímea pedagógus, állatasszisztált foglalkozásvezető, terápiás kutya felvezető, habilitációs kutyakiképző nevéhez köthető az ország első bejegyzett állatasszisztált alternatív napközbeni ellátása, mely KutyAngyal Napközije néven várja az általános iskolás tanulókat minden tanítási napon az iskolai napközi alternatívájaként. A korrepetálás, felzárkóztatás mellett más élményalapú foglalkozásokra is van lehetőség pl.: nyelvtanfolyamok, táborok, születésnapok.

A térségben egyesületünk elsőként akkreditáltatott képzést pedagógusok és érdeklődők számára Állatasszisztált foglalkozásvezetés elmélete és gyakorlata címmel. A 30 kreditpontos képzés célja, hogy a pedagógusok, gyógypedagógusok, szociális- egészségügyi és bentlakásos intézményben, közoktatási és köznevelési intézményekben tevékenykedők ismerjék meg a kutyás terápia filozófiáját, annak hasznosságát az ép valamint a speciális igényű személyek megsegítésében. A résztvevők ismerjék meg a terápiás kutya szerepét a tanulóknál feladat helyzetben, a csoport- illetve osztályközösség erősítésében, a sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatásában és az integrációban korhatár nélkül. Tudjanak együtt dolgozni terápiás kutya - felvezető párossal. A tanfolyam résztvevői képessé váljanak a kutyás terápia alkalmazására saját szakterületükön az inkluzív nevelés megvalósítása érdekében.

A Terápiás csoport rendszeresen együttműködik több helyi egyesülettel és civilszervezettel, így a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületével, a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületével, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének helyi szervezetével valamint a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesülettel.

Bővebb információ:

Honlap: https://terapiaskutya.webnode.hu/

Facebook:

https://www.facebook.com/zalaiterapiaskutyak

https://www.facebook.com/KutyaJoKalandok/

Tolnai Tímea (szakmai vezető): +3630/629-7115; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek