1 post
Skip to main content

Letenyeieket is előléptettek: Határőr-nap Letenyén

2023. június 30.
Letenye Média

Letenyeieket is előléptettek: Határőr-nap Letenyén

letenye hataror nap 2023 3

Június 28-án (szerdán) délelőtt Letenyén, a Petőfi utcai volt határőr laktanyában (jelenleg Letenyei Rendőrőrs) a Határőrség Napja alkalmából, Szent Lászlóra emlékezve koszorút helyeztek el és hajtottak fejet Csere János és Gruber József határőr alhadnagyok részére állított emlékműnél, akik 1977-ben Letenye környéki járőrözés közben, villámcsapás következtében vesztették életüket.

Az eseményt a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete szervezte, melynek elnöke a letenyei Bíró László nyugalmazott rendőr-ezredes - tudatta honlapunkkal Farkas Szilárd letenyei polgármester.

letenye peti turul gergo 2023

(Peti-Turul Gergő szavalatával vette kezdetét a rendezvény)

Az esemény kezdetén Peti-Turul Gergő nyolcadik osztályos letenyei tanuló tolmácsolta Wass Albert: Emlékezés egy régi márciusra című versét, majd a koszorúzásra került sor.

letenye hataror nap 2023 2

(Az emlékműnél Farkas Szilárd polgármester is koszorút helyezett el)

Ünnepi beszédében László Attila nyugállományú alezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének Nyugat-dunántúli régió vezetője, a Szövetség elnökségi tagja Szent László életét és munkásságát méltatta.

letenye kovacs pal hataror 2023

(A letenyei Kovács Pált rendőr-őrnaggyá léptették elő)

Az emlékező gondolatok után soron kívüli előléptetések és elismerések átadására is sor került. Dr. Havasi Zoltán nyugállományú rendőr dandártábornok és Berke László, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője adták át az elismeréseket.

Dr. Balogh János rendőr-altábornagy az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a letenyei Kovács Pál nyugállományú határőr századost soron kívül rendőr-őrnaggyá léptette elő.

A szintén letenyei Mándli Géza nyugállományú határőr törzszászlóst soron kívül rendőr-főtörzszászlóssá léptette elő az ORFK vezetője.

letenye mandli geza hataror 2023

(A letenyei Mándli Gézát rendőr-főtörzszászlóssá léptették elő)

80. születésnapja alkalmából köszöntötték a letenyei Vadas János nyugállományú határőr ezredest, Sasvári Gábor nyugállományú határőr alezredest 70. születésnapja, dr. Holló László nyugállományú határőr alezredest és 60. születésnapja alkalmából Székely Attila nyugállományú határőr alezredest.

letenye vadas janos 2023

(A letenyei Vadas Jánost 80. születésnapja alkalmából köszöntötték)

A rendezvény délutánba nyúló kulturális műsorral folytatódott a Happy Bike kerékpáros központ épületében. A program során technikai segítséget nyújtott a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár csapata. (Fotók: © Letenye Média)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek