1 post
Skip to main content

Megújult Letenyén az Eötvös utcai óvoda

2023. június 05.
Letenye Média

Megújult Letenyén az Eötvös utcai óvoda

Május 25-én délután két fontos eseményt ünnepeltek a Letenyei Hóvirág Óvoda Eötvös utcai tagintézményében. Egyrészt elbúcsúztatták a nagycsoportosokat, másfelől felavatták a kívül és belül megújult épületet.

Az ünnepélyen megjelenteket Hermán Zsoltné Szunyogh Éva intézményvezető köszöntötte. Mint azt az avatáson Farkas Szilárd polgármester elmondta: a korábban megvalósult épületenergetikai korszerűsítést és a kültéri játszóeszközök cseréjét követően egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően 66,5 millió forintot nyert az önkormányzat az intézmény állagmegóvó felújítására.

A munkát a kivitelező az óvodaépület régi tetőszerkezetének komplex megújításával, ezzel együtt a villámvédelem kialakításával és a napelemrendszer telepítésével kezdte meg – idézte fel beszédében a polgármester, majd folytatta: az óvodaépület csoportszobái, belső terei is felújításra kerültek.

Új padlóburkolatot kapott az intézmény, illetve javításra kerültek a külső nyílászárók. Az energiahatékonyság növelése érdekében esztétikus álmennyezet telepítése valósult meg, valamint a komplex elektromos hálózat is megújult az intézményben. A fűtőtestek cseréje és a hozzá kapcsolódó fűtési rendszer megújítása is része volt a pályázatnak, ahogy a belső bútorzat egy részének cseréje is.

letenye eotvos utcai ovoda 2023 2

Farkas Szilárd polgármester továbbá azt is jelezte: az intézményhez vezető gyalogjárda megépítését szintén fontos feladatának tekinti az önkormányzat, ezért a Magyar Falu Program napokban megjelent ezirányú kiírására is pályázatot nyújtanak be.

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki arról beszélt, hogy a kormány családtámogatási rendszere a gyermekvállalás ösztönzését, a családok megerősítését szolgálja. Az ösztönző programok mellett ugyanakkor arra is oda kell figyelni, hogy a gyermekintézmények a mai kor elvárásainak megfelelő szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke – folytatva az országgyűlési képviselő gondolatmenetét – úgy fogalmazott: fontos, hogy a jövő nemzedéke megfelelő körülmények között szocializálódjon, s ennek egyik fontos színtere az óvoda.

letenye eotvos utcai ovoda 2023 3

A megújult intézményt Aigner Géza plébános áldotta meg, majd ezt követően a ballagó nagycsoportosok adtak zenés-táncos műsort.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek