1 post
Skip to main content

Közműfejlesztés zajlik a letenyei Mura Ipari Parkban

2023. április 14.
Letenye Média

Közműfejlesztés zajlik a letenyei Mura Ipari Parkban

Három új közművesített ipari terület jön létre a letenyei Mura Ipari Parkban egy több, mint 263 millió forint értékű közműfejlesztés révén. A beruházáshoz százszázalékos pályázati támogatást nyert a város önkormányzata.

Minderről Farkas Szilárd polgármester beszélt honlapunknak.

letenye mura ipari park kozmufejlesztes

A polgármester elmondta: a projekt előkészítése már jóval korábban megkezdődött, majd a nyertes pályázatról kapott értesítést követően – egy nyílt közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatása során egy nagykanizsai székhelyű vállalkozás személyében – a kivitelezőt is kiválasztották.

A már zajló beruházás során az érintett telkeket víz-, szennyvíz-, vezetékes gáz- és elektromos áram csatlakozási lehetőségekkel látják el. Kiépülnek az ingatlanok megközelítéséhez szükséges utak, valamint a közvilágítás is.

Jelenleg a földmunkák zajlanak, például a területekre bevezető utak alapjainak kialakítása, valamint a csapadékvíz-elvezetésen dolgoznak a kivitelezők. A kandeláberek már telepítésre kerültek.

A projekt munkálatai megfelelő ütemben haladnak, jelentős korlátozó tényező nem áll fenn. A jelentős európai uniós támogatással megvalósuló közműfejlesztési beruházás lehetőséget teremt az ipari park bővítésére, továbbá a területen található, most még üresen álló csarnok közműhálózathoz történő csatlakoztatására is – tette hozzá a határ menti város vezetője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek