1 post
Skip to main content

14 férőhelyes bölcsőde épül Letenyén

2023. április 01.
Letenye Média

14 férőhelyes bölcsőde épül Letenyén

A Széchenyi Terv Plusz Program keretében 14 férőhelyes bölcsőde kialakítására nyert több, mint 205 millió forintos európai uniós támogatást Letenye Város Önkormányzata. Ezzel egy hosszabb ideje tervezett, lakossági és szülői igényekkel is alátámasztott beruházás feltételeit teremtette meg a város.

Az új bölcsőde kialakítását várhatóan a 2024 végéig fejezik be.

letenye farkas szilard polgarmester 2023

(Farkas Szilárd Letenye polgármestere)

Minderről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta honlapunkat. Elmondta: a tervezett fejlesztés célja a helyi általános iskola és az óvoda közvetlen környezetében egy olyan 14 gyermek ellátására alkalmas bölcsőde kialakítása, amely lehetőséget biztosít a helyi és környékbeli családok számára gyermekeik biztonságos nappali elhelyezésére.

A bölcsődei szolgáltatással javulnak az érintett szülők munkavállalásának feltételei, s ezáltal a családok létbiztonsága is.  

A bölcsődei szolgáltatás bevezetésére az elmúlt öt évben jelentős igény jelentkezett a településen és környékén élő családok részéről – magyarázta Farkas Szilárd, aki elmondta: a demográfiai adatok azt mutatják, hogy az óvodáskor alatti, tehát a hároméves életkort még el nem ért gyerekek száma kedvezően alakul a térségben, ugyanakkor ez újabb feladatokat is ró az önkormányzatra.

Ezért nyújtottuk be a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz alaphoz pályázatunkat - hangsúlyozta. A polgármester szerint a tervezett bölcsődei ellátás fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjenek a területi egyenlőtlenségek, illetve egységes magas színvonalon biztosított bölcsődei nevelés-gondozás valósuljon meg a városban.

Farkas Szilárd hozzátette: jelenleg 16 fő kisgyermek részére tudnak bölcsődei ellátást biztosítani az önkormányzati tulajdonban lévő, volt gondozási központ épületében, melyet egy alapítvánnyal együttműködve valósítanak meg.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek