1 post
Skip to main content

Felújított épületbe költöznek a letenyei ovisok

2023. március 12.
Letenye Média

Felújított épületbe költöznek a letenyei ovisok

Február végén befejeződtek a Letenyei Hóvirág Óvoda egyedutai telephelyén, a második ütemben zajló felújítási munkálatok.
Korábban az épület szigetelése és az energiaracionalizásással összefüggő külső felújítások már megtörténtek a Terület- és településfejlesztési operatív programból, illetve a Magyar Falu programból kültéri játszóeszközöket is használhatnak a gyermekek.

A jelenlegi, terület- és településfejlesztési operatív program plusz projekt keretében az önkormányzat az intézmény további külső és belső felújítását, az udvar felújítását és a szükséges eszközök beszerzését kívánta megvalósítani.

letenye egyeduta ovoda 1

A letenyei óvoda térségi szerepet tölt be, mivel Letenye, Kistolmács, Murarátka és Zajk települések a közigazgatási/ellátási területe, de szabad kapacitás terhére más településekről is fogadnak gyermekeket. Az egyedutai óvoda 50 férőhelyes és 2 csoportszoba áll rendelkezésre.

Az elmúlt években viszonylag stabilnak tekinthető gyermeklétszámok mellett, jelenleg közel 70%-os kapacitáskihasználtság mellett működik és biztosított a hosszú távú fenntarthatósága. Az épület már több, mint 70 éves, ezért mostanra elengedhetetlenné vált a korábban el nem készült belső és külső felújítási munkák megvalósítása a minőségi feladatellátás érdekében.

letenye egyeduta ovoda 2

A projekt keretében tervezett volt az azbeszttartalmú palafedés eltávolítása, megsemmisítése és a tetőhéjazat bontása, cseréje fémlemezekre, bádogos munkák, nem használt kémények (részleges) bontása, villámvédelem kialakítása, 5 kW összteljesítményű napelem rendszer telepítése, a belső helyiségek padlóburkolatainak részleges cseréje, falfelületek glettelése és festése, belső nyílászárók felújítása, álmennyezet kiépítése, villamoshálózat komplex cseréje, LED világítótestek beépítése, gyermek és nevelői mosdók részleges felújítása, fűtőtestek cseréje.

letenye egyeduta ovoda 3

A fejlesztés eredményeképpen korszerűsítésre került a 293 m2 óvoda épülete, valamint megújul az udvar 545m2-es területe a füvesítés által. Továbbá az óvodai feladatellátást segítő eszközök, például új öltözőszekrények, nagyteljesítményű mikrohullámú sütő beszerzésére is sor kerül napokon belül.

A felújítással összefüggő beruházás határideje február 28. napja volt, a projekt végső határideje pedig április 30. A beruházás avató ünnepségére várhatóan májusban kerül sor. Az épület berendezési tárgyai már visszaköltöztetésre kerültek az ideiglenes helyszínről, hamarosan pedig a függönyök is a helyükre kerülnek.

letenye egyeduta ovoda 4

Bízom abban, hogy az óvoda kerítése is hamarosan megújulhat, valamint az intézményhez vezető gyalogjárda megújítása is támogatást nyer valamely pályázaton. Köszönöm a szülők, az intézmény dolgozói, az önkormányzati munkatársak és a közfoglalkoztatottak segítségét és közreműködését a költöztetés során! - tudatta közösségi oldalán vasárnap Farkas Szilárd letenyei polgármester.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek