Újra önkormányzati tulajdonba került a volt tűzoltóság ingatlana Letenyén

2023. március 02.
Letenye Média

Farkas Szilárd arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a volt tűzoltóság épülete a közelmúltban újra önkormányzati tulajdonba került.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy 2013-ban az akkori képviselő-testület átadta a Magyar Államnak, időközben megépült az új katasztrófavédelmi őrs a József Attila utcában.

A város önkormányzata a volt tűzoltóság ingatlanát többszöri megkeresés és egyeztetést követően több, mint 5 év után ingyenesen, a Magyar Államtól ismét kizárólagos tulajdonába kapta, 15 év elidegenítési tilalom terhe mellett, közcélú feladatok ellátásának hasznosításra, közfoglalkoztatásban használt eszközök tárolására.

A város képviselő-testülete úgy határozott, hogy a tulajdonába került ingatlanon a jövőben lehetőséget biztosít a Körzeti Tűzoltó Egyesület Letenye civil szervezetnek az ingatlan használatára. Az önkormányzat és az egyesület közötti kétoldalú használati megállapodás február hónapban aláírásra is került.

letenye ote


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek

Főoldal | Adatvédelem Impresszum | Kapcsolat | RSS csatornák  | Archívum 2012-2023  Copyright © letenyemedia.hu Minden jog fenntartva.