1 post
Skip to main content

Új baromfitartási programot indított Letenye

2024. március 06.
Letenye Média

Új baromfitartási programot indított Letenye

Letenye Város Önkormányzata kisebb megszakításokkal 1998. óta vett részt szociális földprogram pályázatokban, illetve a 2021. évben bevezetett névváltozást követően családi portaprogramokban – fogalmazott Farkas Szilárd polgármester.

A város önkormányzata 2023. évben már nem pályázott a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt családi portaprogram pályázatra az adminisztrációs terhek és a program lebonyolítása során elvárt követelmények támogatási összeggel arányban nem álló megnövekedése miatt.

tyuk kakas wikipedia 2024

(Fotó: Wikipédia)

Tudatában annak, hogy a lakosság körében nagy népszerűségnek örvendett a korábbi szociális földprogramok kisállattartási alprogramja, amelynek keretében előnevelt csirke és táp került biztosításra, ezért gondoltunk központi pályázati kiírásoktól független, helyi baromfitartási program indítására – tette hozzá a polgármester, melynek kidolgozásában az önkormányzat részéről Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester, a közös önkormányzati hivatal részéről pedig Gál Zsuzsanna osztályvezető vettek részt.

Annak érdekében, hogy a program mielőbb elindulhasson, került beterjesztésre a Letenyei Baromfitartási Programról szóló önkormányzati rendelet tervezet, melyet a város képviselő-testülete február 15-i soros ülésén jóvá is hagyott – tette hozzá a határ menti város vezetője.

A Letenyei Baromfitartási Program célja az, hogy a városban élő, kisállattartási feltételekkel rendelkező, szociálisan hátrányos helyzetű lakosok részére a saját és a családi szükségletek kielégítésének elősegítése érdekében előnevelt csirke és a csirkék neveléséhez táp kerülne kiosztásra.

A programban résztvevők felé az elvárás annyi, hogy a csirkéket neveljék a jó gazda gondosságával, valamint a megtermelt javakat saját és családjuk megélhetésének javítására használják fel, az önkormányzattól kapott és a megtermelt javakat ne értékesítsék.

Letenye Város Önkormányzata 2024. évi költségvetésében a Letenyei Baromfitartási Program megvalósítására került előirányzat tervezésre. Az idei évben 30 kérelmező/család jut, családonként 20 db előnevelt csirkéhez és 20 kg táphoz.

A program meghirdetésre került. A pályázatokat március 4. napjától március 14. napjáig, formanyomtatványon lehet benyújtani. (Forrás: Facebook)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek