1 post
Skip to main content

48 millióból újulhat meg a letenyei ravatalozó épülete

2024. február 19.
Letenye Média

48 millióból újulhat meg a letenyei ravatalozó épülete

A Magyar Falu Programban, az "Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése" című felhívásra nyújtott be pályázatot Letenye Város Önkormányzata.

A Bajcsy utcai I. számú köztemető ravatalozójának felújításáról döntött a képviselő-testület. Amennyiben a benyújtott pályázat pozitív bírálatban részesül, akkor a tervek szerint az épület külső és belső felújítása történhet meg.

Letenye ravatalozo terv 2024

A tárolóhelyiségből korszerű akadálymentes mosdót is tartalmazó vizesblokk készül. A helyiségekben álmennyezetek készülnek, a ravatalozótérben kazettás álmennyezet, süllyesztett világítással, egyéb helyiségekben gipszkarton lemez álmennyezet készül.

A külső és belső homlokzati falfelületek felújításra, szigetelésre kerülnek. A meglévő homlokzatra utólag elhelyezett hőszigetelő rendszer kerül felrögzítésre. Az alkalmazott hőszigetelés 60 mm vastag Austrotherm EPS hőszigetelő tábla.

A falak alatt utólagos vízszigetelés készül. A padlóburkolatok cseréje is megtörténik. Az épületen lévő külső és belső nyílászárók cseréje történik. Az épület villamos hálózata teljes felújításra kerül, szabványosítással, kapcsolókkal és világítótestekkel.

Az épület körüli fedett és nyitott felületek térburkolatai cserére kerülnek. Az épület vízelvezetési munkái is elvégzésre kerülnek.

A bruttó 48 millió forint összköltségű pályázat eredménye március végére várható, ahogy Gyopáros Alpár kormánybiztos tájékoztatta Farkas Szilárd polgármestert a közelmúltban - tudatta Facebook oldalán a napokban Letenye Város Önkormányzata.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek