1 post
Skip to main content

Bölcsőde épül Letenyén

2024. január 18.
Letenye Média

Bölcsőde épül Letenyén

Az előkészítési egyeztetéseket követően kedden megkezdődtek a letenyei önkormányzati bölcsőde beruházással összefüggő terep- és területrendezési feladatok a Bajcsy utcai óvoda szomszédságában.
A beruházással érintett esetleges kellemetlenségekért a tisztelt lakosság türelmét köszönjük! - közölte Facebook oldalán Letenye Város Önkormányzata.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy egy 14 férőhelyes bölcsőde épül a határmenti kisvárosban.

Letenye bolcsode latvanyterv

(A letenyei bölcsőde látványterve. Fotó: Letenye Város Önkormányzata - Facebook)

Az új bölcsőde kialakítását várhatóan a 2024 végéig fejezik be.

Tavaly áprilisban egy cikkben jelentettük meg, hogy a bölcsődei szolgáltatás bevezetésére az elmúlt öt évben jelentős igény jelentkezett a településen és környékén élő családok részéről – magyarázta Farkas Szilárd polgármester, aki elmondta: a demográfiai adatok azt mutatják, hogy az óvodáskor alatti, tehát a hároméves életkort még el nem ért gyerekek száma kedvezően alakul a térségben, ugyanakkor ez újabb feladatokat is ró az önkormányzatra.

Ezért nyújtottuk be a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz alaphoz pályázatunkat - hangsúlyozta a városvezető. A polgármester szerint a tervezett bölcsődei ellátás fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjenek a területi egyenlőtlenségek, illetve egységes magas színvonalon biztosított bölcsődei nevelés-gondozás valósuljon meg a városban.

Farkas Szilárd hozzátette: jelenleg 16 fő kisgyermek részére tudnak bölcsődei ellátást biztosítani az önkormányzati tulajdonban lévő, volt gondozási központ épületében, melyet egy alapítvánnyal együttműködve valósítanak meg.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek