1 post
Skip to main content

Van megoldás a terhesség utáni hajvesztés kezelésére!

2024. február 14.
Letenye Média

Van megoldás a terhesség utáni hajvesztés kezelésére!

(x) A várandósság idején számos változással szembesülnek a leendő édesanyák. A hormonháztartásban bekövetkezett módosulások sokszor kellemetlen tünetekkel járnak együtt, ilyen többek között a terhesség alatti fokozott hajhullás.

Az amúgy is szokatlan állapot lelki megterhelését még jobban befolyásolja, ha a női szépségjegyek közül az egyik legszebbet, a hajat érinti a probléma. Éppen ezért ne hanyagoljuk el a hajhullás kezelését, válasszuk az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hajstimulációját, melynek hatékonyságát tovább fokozhatjuk a minoxidil kezeléssel kiegészítve. Mielőtt belevágnánk egy ilyen eljárás alkalmazásába, érdemes jobban megismernünk a haj növekedési szakaszait és a kezelés menetét.

terhesseg hajhullas

A haj növekedési szakaszai

Hajunk növekedésének három fázisát különböztethetjük meg. Az anagén növekedési szakaszban tölti a hajszál a legtöbb időt, kb. 3-5 évet, majd következik a katagén fázis, a nyugalmi időszak, mely maximum 1-2 hét. A haj ezután érkezik a telogén szakaszba, amikor a nagyjából három hónapos időtartam alatt az új hajszál kitolja a régit a helyéről és az kihullik.

Ennek a normális folyamatnak a megváltozását okozhatja a hormonális változás, mely a terhesség ideje alatt bekövetkezik. Egyes esetekben már a várandósság alatt is tapasztalhatunk nagyobb mértékű hajhullást, azonban a szülést követően ez gyakoribb.

A terhesség alatti változások

Miután megszületik a csecsemő, az édesanya szervezetében is változások kezdődnek. Az ösztrogén- és progeszteronszint, vagyis a női hormonok mennyisége lecsökken a szervezetben, emiatt a hajhullás mértéke is növekedhet. A szülést követő 3-6 hónapban tapasztalhatják ezt az állapotot a nők, mely akár ezután még fél évig is eltarthat. Ezt nevezzük szülést követő átmeneti hajhullásnak, azaz szülés után telogén effuviumnak.

A hormonális változások egyéb időszakban is bekövetkeznek, például a változókor idején. Hasonló módon csökken a női nemi hormonok száma, mint a terhesség alatt, így elképzelhető, hogy kialakul a nagyobb mértékű hajhullás.

A telogén effuvium során a hajhagymák működése zavarodik meg, így lerövidül az anagén szakasz. Emiatt pedig jóval több lesz a telogén fázisban lévő hajszálak száma.

A lézeres eljárásról

Szerencsére napjainkban már van lehetőség a terhesség vagy a változókor miatt bekövetkezett hajhullás kezelésére. A modern, lézeres hajstimulációs eljárás kíméletesen segít a hajproblémákkal küzdőknek.

Az innovatív kezelés már három alkalom után látványos eredményekkel jár. A haj növekedését gátló fibrózisos területeket kezelik először, majd a kibújó vellus hajszálak erősítésére helyezik a hangsúlyt. Végül az érképződés teszi teljessé a kezelést.

Tovább fokozhatjuk a beavatkozás eredményességét a kiegészítő minoxidil kezeléssel. Az eredetileg férfias típusú hajhullásra alkalmazott szer, a telogén effudiumban szenvedőknek is megoldást kínál. Segítségével visszaállítható a haj normál növekedési ritmusa és visszakaphatjuk csodás hajkoronánkat.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek