1 post
Skip to main content

Kórházi ápolási osztályok otthont helyettesítő szakápolási intézményekké alakulnak át

2023. november 29.
Letenye Média

Kórházi ápolási osztályok otthont helyettesítő szakápolási intézményekké alakulnak át

Az úttörőnek számító pincehelyi szakápolási központ nyomán 2024 első negyedévében újabb kórházi ápolási osztályokat alakítanak át otthont helyettesítő szakápolási intézményekké - jelentette be Fülöp Attila szerdán Pincehelyen.

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a pincehelyi Szent Orsolya Kórház megalapításának 70. évfordulóján vett részt.

Az intézménybe júliustól, a szakápolás átalakítása eredményeképpen, olyan emberek kerülhetnek, végleges elhelyezésük előtt, akik állapota nem igényel folyamatos orvosi felügyeletet, de szakápolást, tartós ápolás-gondozást igen.

nagykanizsa korhaz

Az ünnepségen elhangzott, hogy a komplex szolgáltatás nyújtása, az alapellátási és szakápolási feladatok egységesítése mellett fontos elvárás a szociális szemlélet kialakítása, a mentálhigiénés, az otthon érzését nyújtó gondozás.

Fülöp Attila elmondta, hogy az intézmény úttörő szerepet játszik abban, hogy szakápolási központtá alakulva új szolgáltatási formát vezessenek be Magyarországon.

Hozzátette: a változtatásnak egyetlen célja volt, hogy a medikális ápoláshoz, amit eddig is végzet az intézmény, hozzá tudjanak tenni olyan mentálhigiénés szociális elemeket, amelyek által az ápoltak úgy érezhetik, részt tudnak venni a közösségi életben is. Az a fajta átalakítás, szemléletmód-változás, ami ehhez kell, megtörtént Pincehelyen - húzta alá Fülöp Attila.

A politikus elmondta azt is, hogy előkészítés alatt áll más hasonló szakápolási intézmények kialakítása az országban. Mintegy féltucat helyen terveznek kialakítani ilyen intézményeket, osztályokat, amelyeket várhatóan 2024 első negyedévében adják át. MTI


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek