1 post
Skip to main content

Aranyeres panasza van? Jobb, ha erről tud!

2023. november 20.
Letenye Média

Aranyeres panasza van? Jobb, ha erről tud!

(x) Sok ember küszködik manapság aranyeres panaszokkal, egyes felmérések szerint az emberek 50%-a érintett, népbetegségről van tehát szó. A téma viszont kínos, sokan még házastársuk elől is titkolják a tüneteket, és nem tudják, kihez is fordulhatnának szakszerű tanácsért. Erre mutatunk cikkünkben megoldást.

Olvassunk a témáról!

Mindenki megijed, ha a székelés után a vécépapíron véres csíkot lát, és nem tudja, mihez is kezdjen. Persze a legtöbben azonnal az interneten kezdenek el kutakodni, de itt sok egymásnak ellentmondó információ található.

A legjobb megoldás, ha feliratkozunk a Dr. Bánfalvi Aranyér Központ Könnyítsen Könnyedén - Aranyértitkok, szakértői tanácsok a könnyed székelésért nevű hírlevelére, amelyben hasznos tanácsokat olvashatunk a betegséggel kapcsolatban. Az orvos, aki összeállította a tematikát, szakértő a területen, évek óta vezeti budapesti és székesfehérvári magánrendelőjét.

Jól tudja, hogy az esetek többségében azok, akik aranyeres panaszokkal küzdenek, nem mernek orvoshoz fordulni, mert félnek egy esetleges műtéttől. A betegség azonban műtét nélkül is gyógyítható, és minél előbb jelentkezünk be a kivizsgálásra, annál valószínűbb, hogy egyszerűbb életmódváltással csökkenthetők a tünetek, létrejöhet a teljes gyógyulás.

orvos sztetoszkop

Milyen tanácsokat kaphatunk?

A hírlevélből sok hasznos tanácsot kaphatunk – akár a megelőzéssel kapcsolatban is, így nemcsak azoknak javasolt feliratkozniuk, akiknél már megjelentek a tünetek. Megtudhatjuk például, milyen székelési szokásokkal érhetjük el, hogy ne legyenek panaszaink.

Sok esetben ugyanis az okozza az aranyerességet, hogy órákig ülünk a vécén, dolgunk végeztével is ott maradunk olvasni, nyomkodjuk a telefonunkat. Ez nem helyes! A végbél izmaira ilyenkor nyomás helyeződik, amelynek következtében aranyér alakulhat ki.

De arra is kapunk útmutatást, milyen ételeket, italokat fogyasszunk, hogy elkerüljük a betegséget. Természetesen a rostokban dús táplálkozás lesz a célravezető, és érdemes minél több vizet is inni. Mellőzni kell azonban a túl sok kávét, alkoholt és a cukros, szénsavas üdítőket is, ha jót akarunk magunknak.

Honnan ne szerezzünk be információt?

Sajnos az internet tele van olyan cikkekkel, amelyekben hamisan keltik azt a képzetet, hogy házi praktikákkal meggyógyulhatunk a betegségből. Ajánlanak kenőcsöket, borogatásokat, gyógyteákat: ezek azonban gyakran csak egyeseknek és csak átmeneti megoldást biztosítanak!

Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy külső vagy belső aranyerünk van-e, melyik stádiumban tart a betegség, és az sem, hogy milyen testi-lelki állapotban vagyunk, milyen munkát végzünk, stb., vagy egyáltalán aranyér okozza a panaszainkat.

Jobb, ha nem hiszünk el mindent, amit a neten olvasunk. De egy sokat látott és tapasztalt szakember által írott hírlevélben biztosan megkapjuk azokat az információkat, amelyekre szükségünk lehet, és láthatjuk, hogy van segítség.

Mindez azonban nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot! Ha bármilyen tünetet észlelünk, jobb azonnal proktológushoz fordulni, hogy kiderüljön, mi okozza a panaszokat, és minél előbb megkezdődhessen a kezelés.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek