1 post
Skip to main content

A jackpotok és a nagy nyeremények

2023. október 31.
Letenye Média

A jackpotok és a nagy nyeremények

A legnagyobb összegű nyereményekhez sokféle legendás történet kapcsolódik a szerencsejátékok világában, így talán nem meglepő, hogy az akár több ezer milliós jackpotokról is sokféle izgalmas híresztelést hallani. Ha te is szerencsét próbálnál, akkor most különösen előnyös helyzetben vagy, hiszen a számos promóciós ajánlatnak köszönhetően, mint amilyen például a Vulkan Vegas promóciós kód bónusz ajánlat, most rendkívül kedvező feltételek mellett vághatsz bele a szerencsejátékba. A nyerőgépek továbbra is nagy közönségkedvencnek számítanak, hiszen ezek a játékok minden játékosnak mindig azonos nyerési esélyeket biztosítanak, függetlenül attól, hogy az illető kezdő vagy haladó-e. Ha az elérhető legnagyobb nyeremények vonzanak, akkor te a jackpot nyereményeket keresed. Olvass tovább és tudj meg többet arról, hogy miként nyerheted meg te is, akár a feltett tétnek a több ezerszeresét vagy tízezerszeresét egyetlen kör alatt.

Fix Jackpotok és Progresszív Jackpotok

Alapvetően kétféle jackpot nyereményt különböztethetünk meg egymástól. Vannak fix összegű jackpot nyeremények és változó összegű jackpot nyeremények. Sokan összemossák a változó összegű jackpot nyeremények és a progresszív jackpot nyeremények fogalmát, holott a kettő nem ugyanaz, azonban tény, hogy jelenleg az online kaszinók világában az egyetlen elérhető változó összegű jackpot a progresszív jackpot. Ami a fix jackpotot érinti, erről valószínűleg nem sok szót kell ejteni, a lényege mindenkinek tiszta.

A fix jackpot egy fix összegű, nagyértékű nyeremény, sokszor az adott nyerőgép főnyereménye. Az, hogy mit szokás fix jackpotnak nevezni és mit nem, sokszor csak megszokás kérdése, de az 1000x feletti nyereményeket már jellemzően jackpot nyereménynek szokás tekinteni. Egyes nyerőgépek, amelyek alacsonyabb maximális kifizetéssel, például csak maximum 500x főnyereménnyel rendelkeznek, ezt a főnyereményt is hívhatják jackpotnak. A fix összegű jackpotot a megadott szimbólumkombináció kipörgetésével nyerheted meg. Amikor megnyered a fix összegű jackpotot, akkor általában csak ez a nyeremény íródik jóvá és az esetlegesen szerzett további nyereményeid az adott körben elvesznek.

A progresszív jackpot ennél kicsit izgalmasabban működik. Természetesen ezt is ugyanúgy a megfelelő szimbólumkombináció kipörgetésével tudod a magadévá tenni, azonban a progresszív jackpotnak nincsen fix összege. A progresszív jackpot lényege, hogy az ilyen nyereményeket kínáló nyerőgépeken minden egyes pörgetéskor a játékos által megtett tét egy kis része a jackpot nyereményalapba vándorol. Ez aztán egészen addig nő, amíg valaki ki nem pörgeti. Ennek megfelelően azokat a progresszív jackpot nyerőgépeket érdemes keresned, amelyeken régóta nem történt jackpot kifizetés, hiszen ezeken a nyereményalap magasabb.

nyeremeny

A legnagyobb progresszív jackpotok

A progresszív jackpotok ezáltal sokkal nagyobb összegűre nőhetnek meg, mint a fix jackpotok, attól függően, hogy a játékgép milyen gyakran osztogatja a főnyereményt. Sok online nyerőgépen akár hónapok is eltelhetnek anélkül, hogy bárki megnyerné a főnyereményt, amely így akár a több ezer milliós nagyságrendet is elérheti. A valaha volt legmagasabb összegű online nyerőgépes jackpot mai árfolyamon számolva több, mint 6000 millió forint volt, de az átlagos progresszív jackpot nyeremény is több száz vagy több ezer millió forintot ér. Ennek megfelelően azok, akik a legnagyobb elérhető nyereményeket üldözik, leginkább a progresszív jackpot nyereményeket kínáló játékgépeket keresik.

Emlékezz azonban arra, hogy a progresszív jackpotokat nagyon nehéz kipörgetni. Sokan egy egész életen át próbálkoznak és mégsem sikerül nekik. Persze akinek sikerül, annak egy csapásra azonnal megváltozik az élete. Azt, hogy megéri-e próbálkozni ezért a csábító lehetőségért, neked kell eldöntened. A progresszív jackpot nyerőgépek általában magas RTP nyereménykifizetési értékkel rendelkeznek, tehát szépen fizetnek a jackpot nélkül is, azonban jellemzően magas volatilitású, magas komplexitású játékgépekről van szó, amelyek elsősorban a haladók számára ajánlottak.

Nincs nyerő taktika a jackpot kipörgetésére

Sokféle városi legenda terjed arról, hogy hogyan lehet megnyerni a jackpotot, vagy milyen trükkökkel lehet növelni a győzelem esélyét. Jobb, hogy ha rögtön az elején tisztázzuk, hogy ezek a történetek mind hamisak. A mai modern online nyerőgépeken már nem lehet csalni. A játékok lelke egy meghamisíthatatlan RNG véletlenszám generáló szoftver, amelyet külsős szolgáltató biztosít, hogy biztosan ne legyen érdekütközés, működése pedig folyamatosan ellenőrízve van. A szoftver nem tudja, hogy ki játszik, mindentől és mindenkitől függetlenül generálja a véletlenszerűen kiosztott nyereményeket.

A trükkökről szóló legendák általában mind a 70-es évek Amerikájára vezethetőek vissza, amikor valóban előfordult, hogy hasonló csalásokra lehetőség volt. Ekkor kezdődött meg ugyanis az átállás a digitális nyerőgépekre. Ezekben a kezdeti digitális nyerőgépekben még egyszerű RNG szoftverek voltak, amelyek valóban becsaphatóak vagy kiszámíthatóak lehetettek. Azonban az azóta eltelt 50 évben a technológia annyit fejlődött, hogy ma már elméleti esély sincs semmilyen fajta csalásra és ügyeskedésre. Ez persze remek hír, hiszen a játék tisztasága és az egyenlő nyerési esélyek is mindig biztosítottak.

Játssz a legjobban fizető nyerőgépeken

Ha a legnagyobb nyereményeket akarod üldözni, akkor válaszd a progresszív jackpotokat kínáló nyerőgépeket. A legnagyobb nyeremények üldözése azonban nem garantálja azt, hogy sok pénzt is fogsz nyerni. Lehet, hogy egy kisebb maximális nyereményeket kínáló slotnál több szerencséd lenne és több pénzt tudnál nyerni. Keresd a legmagasabb RTP nyereménykifizetési értéket kínáló játékgépeket a legkedvezőbb nyerési esélyekért. A 95% fölötti RTP értékkel rendelkező slotok már mind kiválóan fizetőnek minősülnek. Ez azt jelenti, hogy a gép minden bedobott 1000 forintból 950 forintot visszaoszt különböző nyeremények formájában, vagyis tényleg már egy kis szerencse is elég a győzelemhez.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek