1 post
Skip to main content

A kültéri folyókával a vízelvezetés is hatékonyabb lehet

2023. október 22.
Letenye Média

A kültéri folyókával a vízelvezetés is hatékonyabb lehet

(x) Ma már számtalan eszköz segítségével lehet még hatékonyabb a vízelvezetés. A kültéri folyóka is ebben tud segíteni, de arra is figyelni kell, hogy nem mindegy, hogy milyet választunk. Ma már többféle verzió, forma és méret érhető el, ezért is kell alaposan átgondolni, hogy pontosan mi kerül majd otthonunkba.

Minden igényre van megoldás

Ha megnézzük a STUXI kültéri folyókáinak kínálatát, akkor láthatjuk, hogy elég széles palettán mozognak ezek a kiegészítők. Méretben, formában, funkcióban is eltérnek egymáshoz képest. A vízelvezetés során kifejezetten fontos, hogy strapabíró és minőségi eszközöket, kiegészítőket használjunk. Ma már olyan kültéri folyókák érhetőek el, amelyek nagy teherbírású anyagból készülnek. Műanyag fedrács, egy méter hosszú, tizenhárom centiméter széles műanyag eszköz, amit megfelelően lehet alkalmazni kertek, parkok vagy más kültéri területek számára, csak hogy egy példát említsünk.

kulteri folyoka

Egy ilyen kültéri folyókának a magassága 9 centiméter, ami tökéletes egy normál járófelülethez. Nagy előnyük, hogy tagosíthatóak, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy több folyókát is egymásba lehet építeni, illeszteni. Ezzel bármilyen méretű felületet le lehet fedni, valamint alkalmazkodhatunk az adott terület elvárásaihoz. A telepítése a kültéri folyókáknak egyszerűen megoldható, de néhány eszközre azért szükség lesz. Ilyenek például az idomok, amelyeket a folyóka végére kell rakni. Így zárhatjuk le biztonságosan a rendszer végét, ezenkívül még bekötőidomok is kellenek, hogy ezzel rá tudjunk csatlakozni a vízelvezető rendszerre. 

A kültéri folyókát és a szükséges kiegészítőket is egyszerűen be tudjuk szerezni ma már. Fontos, hogy a terhelhetőségre is odafigyeljünk, pláne, ha járdáról vagy parkolóról van szó. A terhelési osztály mutatja meg a limitet: az A15 például azt jelenti, hogy 1500 kilogrammos terhelésnek is ellenáll.

Teljesen személyre szabhatjuk a kialakítást

A kültéri folyókák többféle anyagból készülnek: öntöttvas, horganyzott acél, műanyag. Ezt is figyelembe kell venni a vásárlás során, mivel mindegyik más teherbírással rendelkezik és más területen érdemes őket alkalmazni. Kiegészítőkből sincs hiány: bekötőelem, végzáró elem, alsó bekötőidom, T-elosztó, de még magasított folyóka is elérhető.

A segítségükkel igazán egyedi rendszert tudunk létrehozni, ami teljes mértékben alkalmazkodik a terület elvárásaihoz.

Miért fontos a hatékony vízelvezetés?

Közeleg a zord időszak, esős, havas időjárás. Ilyenkor különösen fontos, hogy megelőzzük azt, hogy a kert, park medencévé, mocsárrá váljon egy-egy esőzés után. Ehhez a legjobb (és egyetlen) megoldás, ha hatékony vízelvezető rendszert használunk. A kültéri folyóka talán a legfontosabb része ennek az egésznek. Alapos tervezésre és felmérésre van szükség, hogy a rendszer úgy működjön, ahogy azt mi megálmodtuk. 


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek