1 post
Skip to main content

A method feeder horgászbotok keresésének fő támpontjai

2023. október 22.
Letenye Média

A method feeder horgászbotok keresésének fő támpontjai

(x) Mi az, ami iránytűként segíthet a method feeder horgászbotok keresésénél manapság? Melyek azok az elsődleges és másodlagos jellemzők, amiket egy horgásznak erősen ajánlott figyelembe venni a keresésnél?

A cikknek ezek a kérdések adják a fő témáját. Reményeink szerint ezen keresztül szemléltetni tudjuk, hogy valójában nem is annyira bonyolult rátalálni az ideálisnak számító kivitelre. Persze ettől függetlenül minden érdeklődőnek hasznára válik a cikk elolvasása, majd a benne leírtak megvalósítása.

Mire érdemes elsősorban figyelni method feeder horgászbotok keresésekor?

Többek között a bot bosszúságára, a dobósúlyra, az akcióra, az anyagok és az illesztések minőségére. Ha nagyon le akarnánk egyszerűsíteni a válaszadást, akkor ezeket a faktorokat lehetne első körben kiemelni.

Persze a dolog kicsivel azért összetettebb, elég csak megnézni a Damil.hu webáruház horgászbot választékában a feeder, azon belül is a method feeder szekciót. Horgász legyen a talpán, aki nem esik hirtelen a bőség zavarába.

Mindettől függetlenül akadnak olyan faktorok, amelyek némileg egyszerűsíthetik a képletet. Ott van például a márkanév, avagy a gyártó kiléte. Szerencsére bőven lehet találni olyan brandet, akinek a termékei nem okoznak csalódást.

horgaszat villantozas

A jónak mondható method feeder horgászbotok közös jellemzői

A korrekt pálcák a karakterisztikájukat tekintve remekül passzolnak a method módszerhez. Függetlenül attól, hogy rövidebb vagy közepes távolságok, netán a benti vízterületek meghorgászása a cél.

MIndig könnyebb konkrét példán keresztül rámutatni a fő jellemzőkre. Így a Trabucco Proxima Feeder botok termékcsaládját bátran vehetjük alapul. Pláne olyan haladó megoldások fényében, mint a K-Sic gyűrűzés.

Ennek a speciális kivitelnek óriási előnye, hogy nagyban elősegíti a zsinór gubancolódásának elkerülését. Méghozzá úgy, hogy dobásnál gond nélkül tud leperegni rajta keresztül, amivel tovább növekedhet az elért távolság.

Mennyiért lehet hozzáférni egy-egy jónak mondható method feeder horgászbothoz?

Ma már bőven lehet találni ideális pálcát olyan árkategóriában, amit egy hétköznapi horgász is meg tud fizetni. Mindössze néhány tízezer forint befektetés kell, hogy a választott típus éveken át megannyi sikeres pecázás alkalmával elkísérjen minket.

Ráadásul ezért az árért olyan fejlett megoldásokat lehet kapni, mint a fenti termékcsaládnál a Micro Pitch Carbon-ból készült anyag. Ez a speciális kivitel kellő stabilitást, teherbíró képességet ad a bottestnek.

Közben pedig a kényelemre sem lehet panasz, még egy komolyabb fárasztásnál sem. Például akkor, ha az  orsótartó pozíciója és a markolat kialakítása pont ideális. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a mai horgászeszközök elképesztően széles választéka többek között ezt is lehetővé teszi.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek