1 post
Skip to main content

Miért jó választás egy állítható magasságú asztal?

2023. október 16.
Letenye Média

Miért jó választás egy állítható magasságú asztal?

(x) Az állítható magasságú íróasztalok egészségesebb, kényelmesebb és produktívabb beállításokat tesznek lehetővé a munkavállalók számára, illetve a konferenciaszervezők részéről is jó választásnak bizonyulnak, ugyanis minden helyzethez, az igényeknek megfelelően tökéletesen illeszthetők.

Az egészséges munkahelyek kialakítása minden munkáltató érdeke, ugyanis az ülő életmód számtalan betegség kockázatát növeli. A munkateljesítmény és a hatékonyság érdekében érdemes állítható asztalra váltani. Melyek ezen modellek előnyei és hátrányai? Érdemes-e beruházni rájuk? 

asztal

Rugalmasság irodai környezetben

A munkahelyek sokféleképpen alakíthatják a dolgozók munkaterületét, van, ahol a hagyományos elrendezés mellett voksolnak, és vannak cégek, ahol az open office a kívánt elrendezés. Ennek analógiájára egyes helyeken a klasszikus íróasztalokra esküsznek, míg máshol a rugalmas kialakítást lehetővé tevő állítható magasságú asztal a preferált forma. 

De utóbbi praktikus berendezés a konferenciáknak, banketteknek és más nagyszabású eseményeknek helyet adó helyszínek berendezői számára is, mivel az igényeknek megfelelő beállításokat tesz lehetővé. Amennyiben normál magasságú íróasztalra van szükség, azt is teljesíteni tudja, ahogy az álló munkához és egyéb tevékenységekhez is nagyszerű. Egyes típusok esetében asztallábat és asztallapot külön vásárolhatunk ízlésünk és igényeink szerint. 

Egyediség és funkcionalitás

Ma már egyre több modern irodában és coworking helyen törekednek egyedi berendezésre, és nemcsak belsőépítészeti szempontból, de az egyes elemek révén is. Az irodabútorok funkcionalitása fontos tényező mind a kényelem, mind pedig a produktivitás oldaláról nézve.

Az állítható magasságú asztalok vagy íróasztalok a bútorok új trendjét képviselik, céljuk a munkakörnyezet minőségének javítása, valamint az alkalmazottak számára ergonomikus lehetőséget biztosítani feladataik optimális elvégzéséhez. Számos munkakörben lehet helye magasabb asztaloknak, illetve dolgozhatnak a munkatársak kényelmesebben állva, de a konferenciákon, egyéb összejöveteleken is sokszor jól jöhet.

Miért válasszon állítható asztalokat?

Az állítható magasságú asztalok nagyobb rugalmasságot és a különböző környezetekhez való alkalmazkodás lehetőségét adják. Ezeknek az asztaloknak a sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy könnyen alkalmazkodjanak a különböző munkaterületekhez, a magánirodáktól kezdve a közösségi irodákig és tárgyalókig. 

Ergonómiailag tökéletesek, megkönnyítik a munkát, lehetőséget biztosítanak a feszült ülés mellett pihenésre, az izmok nyújtására, így elkerülhetők a rossz testtartással és a sok ülőmunkával járó hát-, derék- és nyaki fájdalmak. 

Az állítható magasságú íróasztalok a jövő munkahelyeinek berendezései közé tartoznak, ugyanis előnyösek a dolgozók egészségére nézve, javíthatják a kényelmet, illetve a termelékenységet. Irodája bútorozásánál fontolja meg korszerű, akár állítható magasságú asztalok beszerzését!


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek