1 post
Skip to main content

A hidromasszázs pozitív hatásai az egészségre

2023. október 16.
Letenye Média

A hidromasszázs pozitív hatásai az egészségre

(x) Ma már bizonyított, hogy a hidromasszázs pozitív hatással van a szervezetre. Cikkünkben részletezzük, hogy pontosan milyen előnyökkel jár a használata és azt is, hogy minek köszönhetőek a pozitív hatások.

Érdemes rendszeresen sort keríteni hidroterápiára, amelyhez kiváló választásnak bizonyulnak a Caldera Spas prémiumkategóriás masszázsmedencéi, hiszen a használatukkal az élmény garantált. Exkluzív wellnessélményt biztosítanak, valamint kiemelkedő minőséget és teljesítményt garantálnak. A márka több mint 40 éve a minőség, a kényelem és luxus képviselője.

jakuzzi ferfi

A jakuzzi használata során a szervezetben endorfin szabadul fel

Számos előnye van a jakuzzi használatának, érdemes rendszeresen használni. A meleg víz segít csökkenteni az ízületek merevségét, valamint az abból eredő fájdalmakat. Mivel emelkedik a testhőmérséklet, fokozódik a vérkeringés. Ezáltal a szövetekhez, a sejtekhez gyorsabban elérnek a vérrel szállított tápanyagok. Továbbá javul a mozgásterjedelem és oldódik az izmokban felgyűlt stressz.

A jakuzzi használata során a szervezetben endorfin szabadul fel, amelynek fájdalomcsillapító hatása van. A befúvóknak köszönhetően pedig a szalagok, az inak és az izmok ellazulnak. Érdemes rendszeresen használni a masszázsmedencét, ugyanis a segítségével megőrizhető az izmok rugalmassága, és megelőzhetővé válnak a sérülések.

A test működésének figyelembevételével lett kialakítva a jakuzzi

Minek köszönhetőek az említett pozitív hatások? Részben annak, hogy a masszázsmedencék ülőhelyeinek és a befúvóknak a pozíciója a test működésének figyelembevételével lett kialakítva. A körültekintő tervezés által a masszázspontok úgy lettek elhelyezve, hogy egyszerre csupán egy adott izomcsoportra fókuszáljanak, ezáltal azt a területet masszírozzák át alaposan, amelynek erre a leginkább szüksége van.

Hasonló ez ahhoz, mint amikor a hivatásos személyi edzők a test fő izomcsoportjait egyenként dolgoztatják meg, vagyis egyes izomkötegeket fejlesztenek. Olyan specifikus edzésterveket alkalmaznak, amelyekkel elérhető a megfelelő állóképesség.

A befúvók alkalmasak lüktető és forgó vízsugarak kibocsátására egyaránt

Hogyan érhető el, hogy a teljes test átmasszírozásra kerüljön? Rendkívül egyszerű a megoldás, a körkörös masszázsterápia eléréséhez az ülőhelyeket kell változtatni. Ugyanis minden ülőhely egy adott testrészt gyúr át, a talptól, a vállon át a nyak merev izomzatáig. Szóval egyszerre csupán egy izomcsoportra koncentrál.

Ráadásul egyszerűen állítható a vízsugarak ereje is, amelynek köszönhetően mindenki egyszerűen az egyéni igényekhez igazíthatja azok erősségét. A nyugtató simogatástól egészen az erőteljes hidromasszázsig terjednek a fokozatok. Továbbá a masszázsmedencék típusától függően a befúvók alkalmasak lüktető és forgó vízsugarak kibocsátására egyaránt.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek