1 post
Skip to main content

Hogyan igazodjunk ki a szőnyegek világában?

2023. október 01.
Letenye Média

Hogyan igazodjunk ki a szőnyegek világában?

(x) A szőnyeg vásárlása nem bonyolult feladat, de nem minden nap veszünk szőnyeget, úgyhogy nem árt előtte tisztába kerülni a kínálattal. Milyen típusú szőnyegek léteznek? Melyik helyiségbe milyen kárpitot vegyünk? Járjuk körbe nagy vonalakban ezt a témát!

Érdemes megnézni egy szőnyeg outlet kínálatát, hiszen itt is új és hibátlan termékeket kaphatunk, de kedvező árakon. Minőségi árut kínálnak, amelyek kifutó kollekciókból maradtak meg.

szonyeg papucs

Vastagság, szín, minta és méret

Szálhosszúság tekintetében vannak rövidebb szálúak, illetve vastagabb shaggy szőnyegek is. Ez utóbbiak olyan helyiségekbe valók, ahol nincsenek túl nagy igénybevételnek kitéve. Rendkívül puhák és kényelmesek, ami által nagyon kedveltek. A 3D hatású shaggy szőnyegek különleges exkluzív megjelenéssel rendelkeznek.

Ha a színeket nézzük, léteznek egyszínű változatok, és több árnyalatból összeállított darabok is. A minta is változatos, a klasszikus stílusú az antik világ kedvelőinek ajánlott, a modern pedig letisztult külsőt képvisel.

Sokféle méret közül választhatunk szőnyeget, mindig a helyiség adottságait és a szobában lévő bútorok elhelyezkedését kell figyelembe venni. Vannak nagyméretű szőnyegek a nagyobb terekbe és kisebbek is a pici helyiségekbe. A kisebb méretekből is kerülhet tágasabb szobába szőnyeg, hiszen nemcsak egy naggyal teríthetjük le a padlót, hanem több kicsivel is.

Rendhagyó szőnyegek

Külön említést igényelnek a gyerekszőnyegek, mert ezeknél speciális szempontokat is figyelembe kell venni. A gyermekek szeretik a fantáziadús mintákat, a gazdag színvilágot, illetve kedvenc hőseiket, szereplőiket, mesefiguráikat viszontlátni a szőnyegen.

A keskenyebb és hosszabb kialakítású terekben célszerű futószőnyeget elhelyezni. Ezek kaphatók készen, valamint méterben is, ami azt jelenti, hogy a szélességük adott, mi választjuk meg a hosszúságot.

A hagyományos szögletes formák mellett a kerek és az ovális is szóba jöhet, amelyek esztétikusak és feldobják a lakás hangulatát. Néhány trükk segítségével egyedülálló külsőt kölcsönözhetünk otthonunknak a Szőnyeg textil webáruház kerek szőnyegeivel. A gömbölyded formák megtörik a helyiségben a sarkokat, ezáltal lágyítják az arculatot.

Szőnyegek a lakás egyéb helyiségeiben

A konyha egy olyan része a lakásnak, ahol fokozott igénybevételnek van kitéve a szőnyeg is, ide olyat válasszunk, ami strapabíró és csúszásmentes. A fürdőszobai szőnyegnek jól kell bírnia az állandó nedvességet, valamint a csúszásgátlós kivitel itt is alapkövetelményt jelent. A legtöbbször a konyhában és a fürdőszobában történnek háztartási balesetek.

Ne feledkezzünk meg a lábtörlőről se, amely anyaga különbözik a hagyományos szőnyegektől. Sokkal többet kell kibírnia, mivel felfogja az utcáról a cipőre tapadt szennyeződéseket. Az ajtó előtt és belül is elhelyezhetünk egyet.

A kültéri szőnyegek speciálisan a teraszokra, erkélyekre készülnek. Ezek segítségével kényelmesen közlekedhetünk itt is mezítláb, ráadásul sokkal barátságosabbá varázsolják a helyet.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek