1 post
Skip to main content

Hasznos vegyszerek, tökéletes víztisztaság

2023. szeptember 16.
Letenye Média

Hasznos vegyszerek, tökéletes víztisztaság

(x) Egyre magasabbra kúszik nyaranta a hőmérő higanyszála a mi tájunkon is. Éppen ezért igazi áldást jelent, ha van a kertedben egy saját medence. Ebben aztán sokkal könnyebb és emellett pedig még sokkal élvezetesebb is átvészelni a forró időszakokat.

Persze a medencében lévő víz tisztaságát ehhez bizony minden áldott nap biztosítani kell. Ennek vannak elkerülhetetlen lépései, de ezek a fürdőzők maximális biztonságát szolgálják. Hidd el, jobb az előírt vegyszereket használni, mint az esetleges fertőzések miatt hosszan tartó és ugyancsak kemikáliákkal operáló kezelésekre járni.

nyaralas no

A tisztaság elengedhetetlen, és még kifizetődő is

A Medence Óriás vegyszerei között megtalálhatod azokat a nagyon hasznos és fontos szereket és eszközöket, amelyekkel elérheted, hogy a medencében való pancsolás mindenki számára csak kellemes emlékeket jelentsen majd, és senki se a hosszú orvosi kezelésre emlékezzen majd vissza utána.

Ha az előírt tisztítási és karbantartási, valamint vízkezelési műveleteket elvégzed, akkor a medencédben lévő víz minősége mindig makulátlan lesz. Hidd el, ez számodra is jelentős megtakarítást jelent majd, hiszen egy-egy vízcsere költsége nagyságrendekkel nagyobb, mint a folyamatos és megfelelő szerek adagolásáé.

Fontos tennivalók

Hogy a víz a medencében ne kezdhessen el algásodni, illetve a kórokozók ne szaporodhassanak el benne, s így azok ne fertőzhessék meg a benne felüdülést keresőket, az okosan és megfelelően elvégzett medencehigiéniai lépésekkel nagyon sokat tehetünk.

Az első és talán leglényegesebb lépés, hogy a medencében lévő víz pH-értékét megfelelően beállítsuk. Ennek körülbelül 7,5-nek kellene lennie. Nagyon fontos, hogy legyen olyan mérőeszköz, amellyel mindig pontosan ellenőrizni tudod ezt. Ha túl kemény a víz, akkor ugyanis nemcsak a klórozás hatásfoka csökken, hanem még a medencében lévő, fémből gyártott alkatrészek is jelentősen károsodhatnak. A kemény víz ugyanis nem kíméletes ezekkel. Ma már pofonegyszerű a pH csökkentése vagy adott esetben növelése az okosan adagolt szerekkel.

Kristálytisztán

Természetesen a fertőtlenítés nem maradhat el. Ennek többféle módját választhatod ma már. Klórtabletták és folyékony szerek is rendelkezésedre állnak a kórokozók elleni küzdelemben. Az algaképződés ellen is mindig védekezz, mert nemcsak zölddé tehetik a vizet és kellemetlen illatélményeket okozhatnak, hanem a fertőzéseket okozó mikroorganizmusok szaporodását is elősegíthetik. A pelyhesítőszerek is jó barátaid, a nem látható szennyeződések ezekkel hamar csapdába ejthetők, segítségükkel fennakadnak a szűrő rostjain.

Ma már multitablettákat is választhatsz a Medence Óriás webáruházban, amelyekkel igazán kényelmesen és egyszerűen elvégezheted a kötelező higiéniai lépéseket. A nagy melegben legyél sokkal körültekintőbb, lehet, hogy gyakrabban kell használnod ekkor a vegyszereket.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek