1 post
Skip to main content

Hálószobánk ékköve is lehet az éjjeliszekrény

2023. augusztus 22.
Letenye Média

Hálószobánk ékköve is lehet az éjjeliszekrény

(x) A kisméretű éjjeliszekrények nem tűnhetnek a hálószoba fontos lakberendezési elemeinek, mégis ezek nélkül nehezen tudnánk elképzelni az esti lefekvést. Hiszen kevés olyan területe van a hálónak, ahová alvás előtt letehetjük telefonunkat, a vizes poharat vagy az éjjeli lámpát.

A funkcionális bútordarab kiválasztásakor többféle szempontot érdemes figyelembe vennünk. A dizájn és használhatóság alapvető. A mömax áruházakban kapható éjjeliszekrények között találunk stílusos és egyszerű, de praktikus darabokat is. Az igényeink meghatározásával kezdjük a vásárlás előtti döntési folyamatot, hiszen a méret kiválasztása mellett még egyéb tényezők is befolyásolják választásunkat. Nézzük, melyekre kell különös figyelmet fordítanunk.

ejjeliszekreny

A méret mint elsődleges szempont

Első lépésként határozzuk meg a méretet. A hálószoba adottságaihoz kell igazítanunk az igényeinket. Az apró hálófülkébe csak minimális szélességű bútordarab kerülhet, így ekkor érdemes lehet magasabb szekrényt választanunk. Az egy-két fiókos vagy polcos variációk képesek kiszolgálni bárki igényeit. Dönthetünk úgy is, hogy falra függesztett tárolót szerelünk fel.

A nagyobb hálószobákban már meglévő bútorok közé kell az éjjeliszekrényt elhelyezni. Itt több lehetőségünk van, hiszen akár az ágy mindkét oldalára kerülhet egy-egy bútordarab. Érdemes egyforma stílusú modellt választani, sőt jó, ha a helyiség dizájnjához hasonlóak lesznek a kis szekrények is. 

Bár kevesen gondolják, de az ágy magassága is mérvadó az éjjeliszekrény kiválasztásakor. A túl magas vagy alacsony tároló kényelmetlenné teszi az esti elpakolást és a ráhelyezett éjjeli lámpa sem fog tökéletes fényt adni olvasáshoz.

Csak stílusosan!

Ugyan az éjjeliszekrény kicsiny része a hálószobának, mégis ezt látjuk meg először ébredéskor és elalvás előtt. Ezért ennek a bútordarabnak a megjelenése nagy szerepet játszik a választásban. A minimalista stílusú, fém- vagy acélvázas modellek jól mutatnak a letisztult és kevés dekorációval rendelkező helyiségekben. 

Amennyiben szereted a hálószobában is kedves tárgyakkal, fotókkal körülvenni magad, akkor célszerűbb egy szélesebb felső lappal készült, melegséget sugárzó, favázas szekrényt beszerezned. Napjaink trendjébe jól illik a fekete és sötétbarna páccal bevont bútordarab, míg a tinédzser lányok hálójában a fehér a legjobb választás.

Tároláshoz

Az éjjeliszekrény funkcióját tekintve egy kisebb tárolóelem, melynek segítségével mindig kéznél vannak személyes tárgyaink. Egyes modellek több fiókkal vagy akár polcokkal készülnek, saját ízlésünk és tárolandó holmink mennyisége alapján dől el, hogy hálószobánkba milyen bútor kerül.

A legtöbben az éjjeliszekrényben tartják a telefontöltőt, az olvasószemüvegüket, az újságokat vagy az éppen olvasott könyvet. A szekrényke tetején kap helyet a vizes pohár és az olvasólámpa. A fiókos példányok esetében figyeljünk arra, hogy önzáró mechanizmussal legyenek ellátva, elkerülve a reggeli ébredéskor a fájdalmas ütközéseket. 

Ha mindezeket figyelembe vesszük, stílusos és praktikus éjjeliszekrénnyel gazdagodhat a hálószobánk!


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek