1 post
Skip to main content

Így lehet feszes bőröd 50 felett is!

2023. augusztus 16.
Letenye Média

Így lehet feszes bőröd 50 felett is!

(x) Bár a feszes, sima bőr az évek előrehaladtával egyre elérhetetlenebbnek tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnád lelassítani az öregedési folyamatot, és tenni valamit a megereszkedett bőr ellen.

Számos olyan készítmény kapható ugyanis manapság, amelyek az arcbőr feszességét elősegítő öregedésgátló hatóanyagokat tartalmaznak. Ilyenek például az QMS Medicosmetics Hungary kollagénszérumjai is, amelyek 97%-ban bőrazonos kollagént tartalmaznak. Ez annyit jelent, hogy képes lesz áthatolni a hámrétegen, és a bőr mélyebb rétegeiben kifejteni a hatását.

De a maximális eredmény érdekében, nem elég csupán ezt a terméket alkalmazni, hanem szükség van egy hatékonyan felállított rendszerre.

kozmetika borapolas

Alapos arctisztítás

Először is végezz egy alapos arctisztítást a kímélő, hidratáló mélytisztítók egyikével, amelyek segítenek megszabadulni a pórusokban mélyen beült környezeti szennyeződésektől, a faggyútól, a verejtéktől, az elhalt bőrsejtektől és a smink lerakódásaitól.

Tonizálás

A mélytisztítás következtében a bőr pH-értéke változhat, és a savköpeny is meggyengül, így érdemes a bőrápolási rutinodba beépítened az egyik gyengéd arctonikot, amely egyszerre tisztít és hidratál. 

Peeling

Ezután jöhet a bőr stimulálása és előkészítése peelinggel, amelynek segítségével a bőrödet ismét aktív működésre bírhatod. Fokozhatod az alsóbb rétegekben a nedvességtároló rostok újraképződését, és stimulálhatod a fibroblaszt sejteket, amelynek köszönhetően a kiszáradt rostok újra képesek lesznek felvenni és tárolni a nedvességet. 

Kollagén pótlása

Itt jönnek képbe a már említett kollagénszérumok, amelyek hatékonyságának kulcsa a Neotec A15 kollagéntechnológia, a hialuronsav és a Matrixyl 3000 peptidekből álló hatóanyagkomplex. Ez a kombináció ugyanis tudományosan igazoltan javítja a bőr hidratáltságát és rugalmasságát, illetve kisimítja a finom vonalakat és ráncokat.

Szemkörnyék ápolása

Az utóbbi évtizedben kialakult hajszolt életritmus miatt megjelenő stresszorok hatására bizony megjelenhetnek a szarkalábak a szemed környékén is. Így ennek a területnek is szüksége van az extra törődésre, hogy az arcbőröd többi részéhez hasonlóan megőrizze a feszességét. Erre a legjobb módszer a QMS szemkörnyékápolóinak használata, amelyek a hatékony és természetes összetevőknek köszönhetően segítenek ragyogóan friss tekintetet kölcsönözni.

Végül következhet a hidratálás

A bőrgyógyászok is egyetértenek abban, hogy a helyes bőrápolási rutin magában foglalja a kiváló minőségű hidratálók használatát is. A mennyiséget és az összetevőket illetően főként az dönt, hogy a bőröd faggyútermelése és hidratáltsága mennyire normalizálódott. Előfordulhat ugyanis, hogy olyannyira jól reagált a korábbi fázisokban bejuttatott hatóanyagokra, hogy már egy kevés készítmény alkalmazása is elegendő lesz a csodás végeredményhez.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek