1 post
Skip to main content

A feszes és egészséges bőr alapja a hidratáltság

2023. augusztus 16.
Letenye Média

A feszes és egészséges bőr alapja a hidratáltság

(x) A víz létfontosságú, mely szervezetünk működésének alapja. Testünk több mint fele vízből áll, így a folyadék pótlása nem elhanyagolható. Ahhoz, hogy a bennünk zajló folyamatok tökéletesen működjenek, nélkülözhetetlen a hidratáltság.

Bőrünk állapota is nagyban függ attól, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk, hiszen hamar észrevehető jelei lehetnek a dehidratáltságnak, többek között ráncossá és szárazzá válik a felhám.

A bőr megfiatalítására többféle lehetőséget kínál például az Aesthetica Orvosi Központ, ahol ablatív és non ablatív kezelésekkel segítenek többek között az arcbőr megújításában. Fontos kiemelnünk a hidratáltságot, amikor bőrünk állapotát említjük, azonban a kezelések egyéb összetevőkkel gazdagíthatják szervezetünket. A vitaminos kúrák és a megelőzést szolgáló orvos-kozmetikai kezelések biztosítják, hogy hosszú távon friss és üde maradjon a bőrünk.

arcbor kezeles

A hidratáció fontosságáról

A vízháztartás egyensúlya nemcsak bőrünk állapotára van hatással, hanem egész testünk működésére kihat. A napi 2-3 liter folyadék bevitele nélkül hamar megtapasztalhatjuk, hogy testünk negatív visszajelzéseket küld számunkra. A szomjúság csak egy ezen jelek közül, melyet fejfájás, szédülés, fáradtság, koncentrációs zavar is kísérhet. A kevésbé rugalmas és kiszáradt bőr szintén rögtön felhívja a figyelmet a gondra.

A folyadékfogyasztás mennyisége mindenkinél eltérő, hiszen függ a környezeti hatásoktól, mint például a külső hőmérséklet, valamint az adott személy fizikai aktivitásától is. Az épp aktuális egészségi állapot is befolyásolhatja a vízigényt, a láz, az izzadás, gyakori vizeletürítés mind összefügg ezzel.

Intenzív folyadékbevitel

A hidratáltság érdekében próbáljunk meg minél több vizet fogyasztani napközben! Természetesen más folyadékkal is pótolhatjuk a hiányt, de ügyeljünk arra, hogy egyes italok fokozzák a víz kivonását a szervezetből! A túlzott mértékű energiaital fogyasztása csak hátrányt jelent, viszont a gyümölcsök, zöldségek is tartalmaznak vizet, mely jól hasznosul.

Bőrünk állapotának változása tökéletesen megmutatja a hidratáltságunkat. Színe és textúrája gyorsan megváltozik, ha kellő mennyiségű folyadékot fogyasztunk. A ragyogó hatás eléréséhez a hidratáció a legfőbb megoldás, de egyéb módszerekkel is segíthetjük hosszú távon az állapot megtartását.

Megelőzés és odafigyelés

Az arcfiatalító és bőrmegújító kezelések többféle lehetőséget kínálnak, egyesek akár fájdalommentes módon képesek vitalitással feltölteni bőrünket. Miután testünk már igen fiatalon, 25 éves kortól kezd öregedésnek indulni, így a megelőző, preventív kezelésekkel még időben lassítani tudjuk a folyamatokat. 

A bőr szervezetünk első számú védőbástyájaként megérdemli, hogy megkapja a kellő odafigyelést és gondoskodást. A kezelések mellett ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, kerüljük az erős napfényt és a túl forró vizet! Mindezekkel hosszú ideig lesz rugalmas, ránctalan és fiatalos a megjelenésünk.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek