1 post
Skip to main content

Beköszöntött a nyár és vele együtt a medenceszezon!

2023. június 15.
Letenye Média

Beköszöntött a nyár és vele együtt a medenceszezon!

(x) Persze most mindenki morog, hogy meleg van, hogy átmenet nélkül köszöntött be a nyár, de azért a zsörtölődés mögött valójában mindenki nagyon boldog, és örömmel fogadja a meleg napokat. Újabb morcos mondatok hangzanak el akkor is, amikor a medencét felállítjátok, esetleg a téliesítést szüntetitek meg. No, de amikor végre használni kell! Akkor bezzeg senki sem zsémbeskedik!

Kivéve persze akkor, ha egy-egy praktikus eszköz hiányzik a tárházból, mert akkor a háborgásnak helye van! Mai cikkünkben azt vesszük górcső alá, mire is lehet szükséged ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudd használni és karbantartani a medencédet!

nyaralas strand

Mire lesz szükséged?

Érdemes a szezon elején egy leltárt tartani, hogy megvan-e minden, mert aligha van kellemetlenebb, mint amikor a hétvégi pihenést megszakítva kell elrohanni a legközelebbi barkácsáruházba. A SaniterLine medencekiegészítői közül minden szükséges eszközt beszerezhetsz!

Gondoskodni kell:

  • teleszkópos nyélről, hogy mindenhova elérj.
  • levélhálóról, hogy minden belehulló növényt és állatot ki tudj halászni.
  • medencetisztító keféről, amellyel tisztán tarthatod a medencét.
  • alátétről, ha felállíthatós medencéd van.
  • takarófóliáról, hogy megóvd a vizet, amikor nem használod.
  • szűrőbetétről, ha a régi már elhasználódott, és nem tudja jól ellátni a feladatát.
  • homokszűrő berendezésről, hogy az apró szennyeződések se rontsák a víz minőségét.
  • klórtablettáról, hogy a víz mindig megfelelő tisztaságú legyen.
  • úszó klóradagolóról, hogy minél kevesebb gondod legyen a víz tisztításával.

Láthatod hát, bőven van mit beszerezni, és igazából egyik sem kihagyható, így ha feledhetetlen nyári élményeket szeretnél, ne habozz beszerezni ezeket a létfontosságú kellékeket.

Mi történik, ha nem gondozod a medencédet?

Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mi történhet, ha a fentiek közül valamelyiket nem használod. A válasz nagyon egyszerű: koszos és zavaros lesz a víz, amelyben senkinek sem lesz majd gusztusa megmártózni.

A fedetlen medence, a szűretlen víz, a benne hagyott szennyeződések, a kezeletlen, tisztítatlan medence mind-mind megágyaznak az algásodásnak, a kosz és az áporodott szag megjelenésének. Ugye, te sem erre vágysz?

Igen, a szép és igényes medencéért tenni kell, ám ha mindezt szervezetten teszed, akkor nem fogod akkora tehernek megélni a dolgot.

A rendszeresség aranyat ér!

Talán semmi sem jelent többet, mint a rendszeresség. Ha ugyanis csak nagy ritkán teszed rendbe az otthoni medencédet, akkor sokkal több munkád lesz vele. Ha azonban minden nap teszel egy keveset azért, hogy rendben legyen a víz és a medence környéke, akkor sokkal kevesebb tennivalód lesz, gyorsabban végzel, és hamarabb fogod tudni élvezni a hűsítő habokat.

Ehhez minden a rendelkezésedre áll a SaniterLine kínálatában, már csak be kell szerezned a szükséges eszközöket és kiegészítőket.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek