1 post
Skip to main content

A legfontosabb dolgok, amelyeket mindig vigyél magaddal a strandra

2023. június 15.
Letenye Média

A legfontosabb dolgok, amelyeket mindig vigyél magaddal a strandra

(x) Bár az időjárás eddig eléggé vegyes volt, de reményeink szerint a nyár majd strandidővel örvendeztet meg minket, hogy minél több időt tudjunk tölteni a vízparton vagy a medence mellett.

Ahhoz viszont, hogy igazán komfortosan tudd érezni magad a strandon, indulás előtt nem árt átnézni a strandtáskád tartalmát, hogy meggyőződhess arról, minden fontosabb dolgot elraktál-e vagy sem. No, de mik is ezek pontosan? A mai cikkünkben ezeket fogjuk felsorolni. 

strandolas torolkozo

Legyen nálad egy pléd vagy matrac, amelyre le tudsz feküdni

Bár a legtöbben a strandon történő heverészést úgy oldják meg, hogy ráfekszenek a strandtörölközőjükre, de ez nem a legszerencsésebb praktika. Miután ugyanis lefekszel rá a vizes testeddel, megtapad rajta a homok, a por és a föld, ami utána elég kellemetlen tud lenni.

Teríts le ehelyett inkább egy, a Lakberbazár nyári termékei között is kapható vékony kemping matracot, amely ugyan némi plusz helyet foglal a táskában, de a strandon rendkívül hasznosnak fog bizonyulni!

Ne feledkezz meg a megfelelő mennyiségű folyadékról sem!

A nyári forróságban elengedhetetlen a megfelelő mértékű hidratálás, így fontos, hogy mindig legyen nálad elegendő folyadék. Ezt megoldhatod úgy is, hogy egy hűtőtáskában magaddal viszed a kisebb dobozos üdítőket. De ha van kút a strandon, akkor érdemes elcsomagolnod egy üvegkulacsot, amelyet így bármennyiszer megtölthetsz friss vízzel.

A hatékony fényvédelem is rendkívül fontos 

A folyadékpótlás mellett a hatékony fényvédelem is rendkívül fontos, még akkor is, ha felhősebb az idő, vagy nem érzed olyan erősnek a napsütést. Az UV-sugarak ugyanis ilyenkor is ugyanolyan károsak. 

Ha tehát nem akarsz rákvörösre égett bőrrel hazatérni, akkor a strandtáskádba mindenképpen tegyél bele egy vízálló, legalább 30 faktoros naptejet, amely körülbelül 5 órán keresztül képes biztosítani, hogy leégés nélkül tudj a napon tartózkodni.

Strandpapucs, hogy ne mezítláb kelljen közlekedni a strandon

Tény, ami tény, rendkívül kényelmes mezítláb közlekedni, de ha így lépsz rá a forró homokra vagy a hegyes kavicsokra, akkor az nem lesz túl kellemes. Ezért mindenképpen tanácsos egy flip-flopot is elcsomagolnod.

Végül pedig a strandjátékokat és az olvasnivalót se felejtsd el!

Abban az esetben, ha nem igazán vagy az a hosszú órákig csendben napozós típus, akkor érdemes lehet egy könyvet vagy egy magazint is magaddal vinned, amelyet a napernyő alatt, limonádét kortyolgatva tudsz olvasgatni.

Ha társaságban mész a strandra, akkor igazán nagy sikert arathatsz egy felfújható labdával, egy tollasütő szettel vagy egy pakli kártyával. Ezeknek a strandjátékoknak a segítségével ugyanis remekül feldobható a vízben és a parton töltött idő is.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek