1 post
Skip to main content

A lábbelik jelentősége a munkavédelemben

2023. május 30.
Letenye Média

A lábbelik jelentősége a munkavédelemben

(x) Munkavédelmi felszerelésre nemcsak akkor van szükségünk, amikor azt hivatalosan előírják. A cél ezekkel az eszközökkel nem az, hogy extra terhekkel, bosszúsággal terheljék meg a dolgozókat, hanem a biztonság és az egészség garantálása.

Ha tehát fontos számunkra az egészségünk és a testi épségünk, akkor a munkakörülményeknek megfelelő ruházattal és eszközökkel fogunk felszerelkezni.

munkacipo

Milyen védőlábbelik közül válogathatunk?

Az Elefántszerszám.hu Webáruház védőlábbeli kínálatából érdemes kiválasztani az adott munkához, időjárási körülményhez passzoló, valamint igényeinknek is megfelelő modellt. A munkavédelmi bakancsok és cipők lehetővé teszik azt, hogy aszerint válogassunk, hogy a cipő valóban mindennek megfeleljen, aminek jelentősége van. Nem csupán a biztonság, hanem a komfort szempontjából is.

Hogyan érdemes választani?

A TEZU S1P sorozatban megtalálható YATO lábbelik között található olyan szigetelt munkabakancs, amely elsősorban a sérülésekkel szemben nyújt kiemelt védelmet. Az ütésálló acélbetét, valamint az átszúrásgátló talpbetét képes megóvni a lábat a különféle balesetekkel szemben. 

Gyakorlatilag minden olyan munkakörnyezetben hasznos, ahol ilyen jellegű problémák előfordulhatnak. Az acél talpbetét akár nagy, 1100 N-ig terjedő nyomással szemben is képes ellenállni. A komfortot a sarok alatti ütéscsillapítás fokozza, a barázdás, csúszásgátló talp nedves, balesetveszélyes felületen is segíti az esések elkerülését.

Az YT-80843-as kódszámú modell 200 J energiával és 15 kN nyomóerővel bíró ütések esetén is megóv minket a sérülésektől, ahogy a TABAR S1P sorozat munkavédelmi bakancsai is abszolút megérnek egy misét, ha az eddig felsorolt tulajdonságoknak komoly jelentősége van a munkavégzés szempontjából.

Szandál is lehet biztonságos?

Természetesen, hiszen a YATO gondolt a meleg időszakokra is. Ahogy már többször is elhangzott, a kényelem legalább olyan fontos, mint a védelem. Ráadásul a komfortos megoldások következtében a munka lendületesebb, gördülékenyebb lehet, hiszen nem visszatartó erő többé a sok kellemetlen testérzet.

A SEGURA S1 sorozat munkaszandáljai ütésállóak, emellett azonban kifejezetten könnyűek is, ami kellemessé teszi a viselésüket. A kompozit talpbetét és a lélegző, kiváló minőségű velúrbőrből készült felsőrésznek köszönhetően egy ellenálló, tetszetős és komfortos lábbelit viselhetünk, ha ezek közül válogatunk.

A kompozit talpbetét ellenáll kifejezetten erős, akár 200 J energiájú és 15 kN nyomóerejű ütésekkel szemben is. Komfortos viselést nyújt, az ütéscsillapítás biztosított a sarokrésznél, aminek köszönhetően kevésbé fogunk a láb fáradtságától szenvedni egy hosszú munkanapot követően sem. Könnyű súly és szellőzést biztosító nyílások teszik még kellemesebbé a védőszandál viselését, akár nyári kánikulában is.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek