1 post
Skip to main content

Valódi innováció az akkus fűkasza

2023. április 23.
Letenye Média

Valódi innováció az akkus fűkasza

(x) A hideg hónapok után a tavaszt sokan valóságos áldásnak élik meg, ám a jó idővel együtt elérkeznek a kerti munkák is, amikben az akkus fűkasza tud hatékony segítséget nyújtani. A fűnyírás minden körülmények között döntő jelentőségű. Sok helyen az udvarok pázsittal vannak bevetve, de ha ennek a felülete kisebb lenne, még akkor is akad levágandó gaz a kerítések mellett, árkok mentén, a járdák szélén. Van az a pont, amikor a szegélynyíró kevésnek bizonyul. Ilyenkor tud optimális teljesítményt kínálni az akkus fűkasza. A széles palettát nyújtó termékkategória között biztosan megtalálja bárki a számára ideális típust, amivel gyorsan rendet tehet az otthona körül.

Man cutting grass with lawn mover in the back yard. Male in a shirt.

Miért éppen az akkus fűkasza?

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem igazán volt alternatíva a fűnyírásra, csak a hagyományos kasza és legfeljebb a sarló. Idővel megjelentek egyéb mechanikus rendszerek, amik több kevesebb hatékonysággal voltak bevethetők. A technológia fejlődésével először a benzinmotoros és kábeles, még tolható nyírórendszerek domináltak a piacon, majd betörtek erre a területre a fűkaszák is. Az akkumulátoros technológia a legújabb kategóriát jelenti. Az akkus fűkasza igyekszik egyesíteni az elődjeinek a pozitívumait. Nincs a hálózathoz kötve, ezért nem kell kábellel bíbelődni és autonóm módon, bárhol bevethető. Vége a kellemetlen zajhatásnak, így még hétvégén sem zavarja a szomszédot a kertben való tevékenykedés. A benzin és olaj keverése, a kipufogógázok beszívása teljesen mellőzhető. Ami pedig a hatékonyságot illeti, a csalódás teljesen kizárt.

Professzionalistás terén első az akkus fűkasza

Történjen tehát egy telepített gyep rendszeres nyírása, vagy legyen szó elvadult területek rendbetételéről, az akkus fűkasza kiváló munkatárs. A gyártás során a készítők sok apróságra figyeltek, amik révén sikerült egy igazán első osztályú termékkategóriát létrehozniuk. Amit negatívumként szoktak felvetni, hogy sok időbe telik a töltés. Ez ma már nem igaz, ugyanis az akkus fűkasza tárolóegysége akár fél óra alatt újra munkára képes. Ugyanakkor megéri legalább 2 aksit beszerezni, mert így biztosítható a folyamatos munkavégzés. A lítium ionos technológia kitolja az élettartamot és fokozza a teljesítményt, akárcsak a szénkefementes motor. Több sebességfokozat között lehet válogatni, ami nem jellemző a többi fűkasza rendszerekre. De ez még közel sem minden. A kényelmet a teleszkópos szár és az állítható fogantyú garantálja. A védelem és biztonság területén szintén élen jár az akkus fűkasza. Jóformán alap a por- és cseppálló borítás, a lágyindítás, az elektromos fék és túlterhelés elleni védelem. Ennél többet kívánni sem lehetne.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek