1 post
Skip to main content

Hogyan érdemes drónt választani?

2023. április 14.
Letenye Média

Hogyan érdemes drónt választani?

(x) A drónok népszerűsége évről évre nő a fiatalok és idősebbek körében egyaránt. Azok, akik még csak szemeznek ezzel az eszközzel, sokáig hezitálnak, hogy ténylegesen beszerezzenek-e egyet, és ha igen, akkor persze azt is el kell dönteniük, hogy milyen céllal használnák a régóta vágyott drónjukat. Nekik próbálunk segítséget nyújtani a következő bejegyzéssel.

Drónok játékhoz

Ezek leginkább belépő szintű eszközök, amik kimondottan kezdők számára is könnyen kezelhetőek. Találhatóak közöttük úgynevezett szobadrónok is, amikkel házon belül is tudsz gyakorolni, mielőtt a szabadba kimennél az új szerzeményeddel.

A lakásbiztosítással nemcsak a külső fenyegetések ellen tudod védeni az otthonodat, hanem akár az üvegek törésére is felkészülhetsz. Válogass az online is indítható biztosítási csomagok között, hogy biztosan minden élethelyzetre felkészültnek érezhesd magad!

Beszerzésükkel sem kell kimondottan sokat bajlódni, hiszen már bármelyik játékbolt polcain megtalálhatóak, de akár szupermarketekben, plázákban is találkozhatsz velük. Érdemes persze körüljárni a típusokat, hogy tudd, mire is számíthatsz egy ilyen belépő szintű dróntól, milyen hosszan bír repülni, mennyire könnyen irányítható, stb. És akkor biztosan nem ér csalódás. Innen pedig akár tovább is léphetsz, ha úgy érzed, megtaláltad a vágyott hobbidat.

dron

Kamerás drónok

A játékra szánt drónok között is jócskán lehet olyanokat találni, amik felszerelhetőek kamerával, így elkezdheted kipróbálni, milyen érzés is légi felvételeket készíteni. Aztán ha rákapsz az ízére, beszerezhetsz olyat is, ami kifejezetten ezzel a céllal épült. Amennyiben komolyabban szeretnél foglalkozni a drónos felvételek készítésével, akár vállalkozást is építhetsz belőle, hiszen hatalmas kereslet van olyan szakemberekre, akik sporteseményeken, városi rendezvényeken, esküvőkön, banketteken tudnak minőségi felvételeket készíteni.

Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a kamerás drónok már olyan magasságokba is repülhetnek, amik légtérengedély kötelesek. Ha nem szeretnél problémába ütközni a hatóságokkal, tanácsos minden esetben jelenteni a röptetés időpontját és helyszínét az illetékes szerveknek. 

Versenydrónok

Ez a típus tartozik a legköltségesebb és a legnehezebben kezelhető kategóriába. Éppen ezért, hogy a rutintalanság miatt ne szenvedj nagyobb anyagi károkat, tanácsos nem konkrét drónba ruházni, hanem egy jó minőségű távirányítót beszerezni, majd minél több időt eltölteni egy szimulátor programban. Ezek kifejezetten élethűen tudják visszaadni a drónnal megélhető helyzeteket, és ha már kellőképpen felkészültnek érzed magad, eljött az ideje, hogy eldöntsd, milyen drónnal is kezdesz neki a versenyeknek. Lehet vásárolni menetkész (RTF - Ready to Fly vagy ARF - Almost Ready to Fly) modelleket, de dönthetsz úgy is, hogy magad építed meg a saját modelledet.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek