1 post
Skip to main content

Mi lehet megfelelő céges köszönőajándék?

2023. március 16.
Letenye Média

Mi lehet megfelelő céges köszönőajándék?

(x) Az ajándékozás, akár a személyes, akár a céges, szép gesztus, kifejezhetjük vele a másik iránti megbecsülésünket, köszönetünket, az üzleti partner felé a reményünket a további együttműködésre. 

Hogyan találhatod meg a tökéletes köszönőajándékot? Mi lehet a megfelelő?

Emlékezetes ajándékok

Amennyiben végiggondolod, életedben hányszor és milyen meglepetéseket kaptál, mire emlékszel igazán? Melyik volt kiemelkedő? Maga a dolog maradt meg benned vagy inkább az érzés, hogy valaki időt szánt a kiválasztására, és attól érezted különlegesnek? Néha egy szóbeli vagy egy kedves, kézzel írt üzenet is elég, hogy megköszönd a másik által tett szívességet, de a Bellio céges köszönetnyilvánító ajándékai révén az üzleti életben is könnyebbé válhat az ajándékozás.

Figyelmességet választani az üzleti partnereknek nehéz lehet, hiszen ha évről évre történik, elfogyhatnak az ötletek. Másrészről viszont könnyű, hiszen a rendelhető csomagok tökéletesek erre. Néhány alapvető, a céges ajándékokra vonatkozó szabály betartásával könnyebbé tehetjük magunknak a választást.

Vannak pillanatok, amelyek emlékezetes köszönőajándékokat igényelnek. Mi lehet jó erre a célra, mi az, ami mély benyomást tehet, és kimutathatja a másik iránt érzett hálát?

ajandek

Ne becsüld le a köszönőajándék jelentőségét!

A köszönetnyilvánítás még jelentéktelennek tűnő helyzetekben is fontos lehet, de a üzleti kapcsolatokban kihagyhatatlan, amennyiben a jövőben is jó partneri viszonyra törekedsz egy üzletfeleddel.

Figyelmen kívül hagyásával rossz érzések maradhatnak a másikban, ha úgy érzi, hogy a munkáját, lojalitását, szakmai eredményeit nem ismerik el, ami végső soron a kötelék meglazulását is okozhatja. Ez azonban nemcsak a céges partnerekre igaz, hanem a szervezeten belül a munkavállalókkal kapcsolatban is. Cégvezetőként törekedni kell arra, hogy összetartó, jó és hűséges csapatot építs, ennek érdekében fejezd ki a megbecsülésedet. Kötheted ezt alkalmakhoz, karácsonyhoz, évzáróhoz, egy projekt mérföldköveihez vagy csak úgy is megköszönheted a kitartásukat. A csokoládé itt is jól jöhet.

Hogyan fejezd ki a köszönetet?

Gondoskodj arról, hogy csapatodnak oly módon köszönd meg a munkát, hogy mély benyomást tegyen rájuk. Ennek legjobb módja, ha a hála szavait egy jól átgondolt ajándékkal támogatod. Jutalmazd meg a kollégákat a kemény munkájukért, és a természetes reakció az lesz, hogy még többet fognak dolgozni. Ez mindkét fél számára előnyös helyzetet teremt. Egy pár soros személyes üzenettel még jobban erősítheted a lojalitást. 

Bár a legtöbb ember minden figyelmességért hálás, ha azt szeretnéd, hogy az ajándék valóban nagy hatást gyakoroljon, akkor értelmes és a megajándékozott személyhez illő meglepetést válassz. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt belevetnéd magad a munkatársaknak szánt köszönőajándékok keresésébe. 

Csapaton belül az egyes embereknek eltérő lehet az ízlése, így az egyenajándék nem az igazi. Ugyanakkor egyedileg választani az időigényesség miatt sokszor nem opció, de a költségvetés is gátat szabhat, így kompromisszumokra vagy ajándékcsomagokra lesz szükség. Utóbbiban mindenki találhat kedvére valót.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek