1 post
Skip to main content

Kész vagy az egészségtelen építőanyagot egészségesre cserélni?

2023. március 16.
Letenye Média

Kész vagy az egészségtelen építőanyagot egészségesre cserélni?

(x) Számtalan olyan minden egyes nap használt építőanyag létezik, amelynek a hatásaival még csak távolról sem vagyunk tisztában. Biztosan a te házad építésekor vagy felújításakor is fogyott a purhab. Az ablakcserék esetében egészen biztosan ezzel dolgoztak a szakik.

Csak Európát tekintve évente több mint 200 millió flakon purhab fogy anélkül, hogy tudnánk, számtalan, egészségre káros anyagot tartalmaz. Persze mondhatod, hogy mindenben van ártalmas anyag, de azért erősen ajánljuk, hogy olvasd el a cikkünket, hogy megtudd, létezik egészséges alternatíva.

valyogvakolat

Mi a baj a purhabbal?

Adja magát, hogy ezt a terméket használd tömítésre, szigetelésre, hiszen könnyen alkalmazható és nem is drága. Mi azonban mégis arra bátorítunk, hogy inkább a BIOKAY vályogvakolatok gyapjúszigetelései közül válassz.

Ne menjünk azért el az olyan fontos információ mellett, minthogy miért is káros a purhab. Az 1970-es évek óta népszerű anyag rákkeltő anyagokat tartalmaz, és a legrosszabb ellenség: láthatatlanul végzi a dolgát, hiszen száradás után belélegzés útján roncsolja a ház lakóinak az egészségét.

De nem csupán ez az egyetlen baj vele, hiszen már alapvetően az előállítása sem támogatja a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot, hiszen már a gyártása során töménytelen kőolaj kerül felhasználásra. Ha ez nem lenne még elég, használat után sem lehet környezetbarát módon kezelni, hiszen nem bomlik le.

Egyre több rendelkezés és törekvés van arra, hogy minél több helyen alkalmazzanak alternatív megoldást, így mindenképpen ezt javasoljuk neked is. Talán nem véletlen az sem, hogy Németországban még pár évvel ezelőtt is be volt tiltva a purhab vásárlása magánszemélyeknek.

A természetes hőszigetelés a jövő!

Méghozzá minden szempontból, ugyanis ha az alternatív építészeti megoldásokat alkalmazod, akkor nemcsak a saját egészségedért, hanem a bolygónkért is rengeteget teszel.

Mind a lent, a parafa töltőanyagot, mind pedig a kendert sok helyen említik, mint az igazi megoldást, de amellett, hogy számtalan előnnyel bírnak, mindegyiknek megvan a hátránya is. 

A legnépszerűbb ökologikus alternatíva azonban a gyapjúból készült tömítőszalag, amely tökéletesen vegyszermentes ablakbeépítést tesz lehetővé.

A gyapjúszalagot egy spatula segítségével kell bedolgozni az ablak és a fal, vagy az ajtó és a fal közé, akár tetőtéri ablakok esetében is, és mivel minden hézagot kitölt, ezért tökéletes szigetelést fog biztosítani a számodra.

Gondold át!

Csak azt tudjuk ajánlani, hogy egy esetleges építkezés vagy ablakcsere előtt mindenképpen járd körbe alaposan a témát, akár a BIOKAY vályogvakolatok szakértőinek tanácsát kikérve. Ha másért nem, legalább a családod és a saját egészségedet szem előtt tartva szánj időt az alternatív, ökologikus megoldások feltérképezésére.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek