1 post
Skip to main content

Ilyen tojást még nem láttál: az egész világnak készítette a legújabb különleges tojást Zsigóné Kati

2023. március 09.
Letenye Média

Ilyen tojást még nem láttál: az egész világnak készítette a legújabb különleges tojást Zsigóné Kati

Nagy meglepetéssel debütált húsvétra Zsigóné Kati: elkészítette munkásságának világszínvonalú remekét, a Világunk Tojását. A híres tojásdíszítő 100 mintát, köztük 40 kimagasló hírességet, ismert személyt jelenített meg, egyetlen strucctojáson.

Kedden egy sajtótájékoztatón mutatta be a Világunk Tojását Zsigóné Kati népi iparművész, „A Tojásdíszítés Királynője, „Az Ország Nyuszija”, akit Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé választottak, Európában, pedig a legjobbnak. A három éven át készült alkotás a tojásdíszítő szerint hűen mutatja be az emberiség életét igen sokrétűen és kifejezően, száz mintán át.

zsigone kati tojasdiszites

(Fotó: Wikipédia)

Mint mondja, Zsigóné Katinak az volt a célja a Világunk Tojásának elkészítésével, hogy legyen egyetlen olyan egyetemes alkotás a Földön; ami a világon, élő minden emberhez szól, hatalmas tudásanyagot közvetítve rólunk, emberekről-embereknek.

"A Világunk tojása, összetartja a világ embereit, mert közös a témája: az emberiség élete! A ma élő és a jövő nemzedék, a Világunk Tojása által; elsajátíthatja más népek kultúráját és globálisan átláthatja az emberiség életétét.

zsigone kati tojas

A Világunk Tojásának üzenete: 'Segítsük egymást és féltőn óvjuk bolygónkat!' A néző megszólítása kétféleképpen történik: közvetlen, vagy közvetett módon. 1. Találjon, csak egyetlen dolgot rajta, amit ismer, vagy gyakorol pl. a vallások közül. 2. A másik kép láttán felmerül a kérdés a szemlélőben: az ki, vagy az mi (rajta)? Ezek által kerül a Világunk tojása a Világon élő minden egyes emberhez közel, és ettől lesz egyetemes és ettől válik páratlanná, értékállóvá, felbecsülhetetlen kinccsé. Ezek teszik maradandóvá, az utókór számára" - nyilatkozta a művész.

zsigone kati tojas 2

A művésznő úgy fogalmazott, hogy a Világunk Tojása, a Legek tojása nevet is kaphatta volna, mert az alkotások közül: a legkiemelkedőbb, a legérdekesebb, a legérthetőbb, a legtudományosabb, a legtöbb emberhez szól, a leg időtállóbb, a legkülönlegesebb, a legsokoldalúbb, a leginkább értékét megtartó, a legfigyelemfelkeltőbb, a legpótolhatatlanabb; mert szinte ’lexikális” tudást közvetít az Emberiség életéről.

„Igen a világunk sokrétű, ezért sok ránk Emberekre jellemző témát ölel fel, - mert a Világunk Tojásán főszerep az: ember, - mert rajta minden rólunk szól, - a mi életünkről, létünkről! Sok nagyszerű ember született, sok csodás építményünk és természeti csodánk van. Még érdekes, tanulságos dolgok is vannak rajta, amik az emberiség életét szorosan befolyásolják! Ezek közül kellett a legkiemelkedőbbeket kiválasztanom! - 3 évig készült, a Világunk Tojása, ebből több mint 2 évet a rákerülő 100 minta, kutatása tette ki! A rajta lévő egyetlen téma is, óriási anyagot ölel fel!” - írta le Zsigóné Kati, hogy mit is láthatunk a strucctojás felületén.

zsigone kati tojas 3

100 festett kép egyetlen tojáson

"40 tudóst, hírességet, ismert, elismert neves embert mutatok be a Világunk Tojásán, akik nélkül ma egy teljesen más világban élnénk. Azokat, akik legtöbbet tettek az emberiségért, a „haladásért”. Néhány nevet említve: Leonardo da Vinci, Gandhi, Edison, Teréz Anya, Marie Cure, Oprah, Mozart, Einstein, Pelé stb. Látunk rajta még: 14 Természeti csodát és olyan remek építményeket, melyeket az emberiség hozott létre. 14 minta foglalkozik a világ vallásaival. - Vannak rajta meghatározó dolgok, amik az emberiség életét befolyásolják, vagy jelentős szerepet játszanak abban pl.: család, a gyógyítás, a béke, a DNS, a repülés, a film, az ember, a számok, az idő, az írás stb. Több titkot is felsorolok, amit nem tud az ember megfejteni. - 4 olyan ember van rajta, aki él, - és 4 Magyar. - A minták rendezetten vannak felrakva: követik a Föld ellipszis (elliptikus) mozgását. Ezt a Tojást is, a többi alkotásommal együtt, egyelőre a kiállításomban láthatja a nagyközönség" - árulta el a tojásdíszítés mestere.

zsigone kati tojas 4

Gyémántkő is került a Világunk Tojására

Zsigóné Kati alkotását még értékesebbé teszi 16 darab aranyba foglalt gyémántkő. Mint mondta, az arany a bölcsességet, az igazságot közvetíti itt és a Magyar Nemzet tojásán is, míg a gyémánt, az Isteni fényt jeleníti meg a Földön, ami segít mindig tisztán, logikusan és önállóan gondolkodni.

"Ezekre a segítségre, soha nem volt nagyobb szüksége az Emberiségnek! A 16 gyémántnak szerepe is van a Világunk Tojásán, mert vele jelöltem, a két fő motívumot: a Föld Kontinenseit és a Naprendszer bolygóit” - tette hozzá.

A Világunk Tojásával az alkotó, fontos üzenetet is szeretne közvetíteni. Célja felhívni a figyelmet arra, hogy: szolgálattal, mély hálával tartsuk tiszteletbe, bolygónk tisztaságát és Embertársaink jogait; hogy mind a 8 milliárd ember: Emberhez méltóan tudjon a Földön Élni! Legyünk azon MI emberek egyenként, hogy egymás és a természet iránt tett alázatunkkal; állítsuk meg Földünk - utolsó fázisában lévő, - vég pusztulását, hogy fajunk fenn maradjon és utódaink élhessenek!”

zsigone kati tojas 5

Sokan nem tudják és fontos: A tojás nem, csak egy tojás, mert a Világtojás elmélet szerint, minden nép, tojásból származtatja a Földet, az életet, ezért beszélünk egyetemes jelről. A Tojás a legtökéletesebb alakzat, amit a természet létre hozott. Anyagánál fogva 100 millió évig is fenn marad (Japán kutatók). Elsődleges értéke: összetartó erejében van: Például a Magyar Nemzet tojása összetartja a Magyarokat éljenek bárhol. A Világunk Tojásának szerepe, hogy összetartja a Földön élő összes Embert, - mondanivalója alapján, és mert tojásra készült, ami összetartó erővel bír.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek